Alaplı'da doğalgaza zam beklentisi vatandaşları kara, kara düşündürürken ilçedeki vatandaşlar evlerinde doğal gaz yerine soba kullanmaya başladı.
Edinilen bilgilere göre ilçede Şubat ayında doğalgaza yüzde 50 zam beklentisi yüzünden endişeli günler geçiren vatandaşlar fatura korkusu nedeniyle soba kurmaya başladı. Alaplı'da yüzde 41'ler seviyesine ulaşan doğal gaz kullanımı karakışın etkili olmaya başladığı bölgemizde birde doğal gaz zamlarının geleceği korkusu vatandaşları soba kullanmaya itiyor.  İlçede Soba ve soba malzemeleri satıcılığını yapan Ahmet Acar,  Şubat ayında doğalgaz'a %50 oranında zam yapılacağı haberleri üzerine vatandaşların soba almaya başladıklarını belirtti. Sobaları 150 TL ile 350 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunduklarını belirten Acar, "İlçemizde şubat ayı itibari ile doğalgaz'a %50 oranında zam yapılacağına yönelik açıklamalar dar gelirli vatandaşlarımızı korkuttu. Vatandaşlarımızda doğal olarak soba kurmaya başladı" dedi.
Doğal gazda zam söylentileri en çok odun, kömür ve soba satıcılarını memnun ederken doğalgaza gelecek zamla beraber kendilerini zor günlerin beklediğini ifade eden vatandaşlar, "İlçemizde doğalgaza zam yapılamadan var olan fiyatlarla geçen kış en düşük seviyedeki kullanımlarda bile en az 200 ile 250 TL doğalgaz faturası ödemek zorunda kalıyorduk. Önümüzdeki ay içerisinde hükümetin doğalgaza yüzde 50 oranında zam yapacağı söylentileri özellikle dar gelirli ve emeklilerimizin belini bükecek.
650 TL maaş alan bir emeklinin maaşının üçte ikisinin doğalgaz faturası olarak ödemesi mümkün değil o yüzden soba kullanımı daha cazip geliyor. Soba fiyatları da 150 ile 350 TL arası değişiyor" şeklinde görüşlerini dile getirdiler.