Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli son yapılan zamlarla ilgili AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi.
Doğalgaza, elektriğe ve akaryakıta bir ayda 3 kez gelen zamların halka soluk aldırmadığını ifade eden Türeli, Her zamla beraber emekçilerin yaşam koşulları daha da ağırlaşıyor dedi.
Yapılan zamların geri çekilmesini isteyen Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, daha insanca yaşam koşulları ve yaşanılır bir ülke için mücadele çağrısında bulundu.
Türeli'nin açıklaması şu şekilde:
Doğalgaza yüzde 18, elektriğe yüzde 9.2, akaryakıta bir ayda üç kez… Art arda gelen zamlar halka soluk aldırmıyor. Her zamla beraber emekçilerin yaşam koşulları daha ağırlaşıyor. Yoksulluk ve işsizliğin sonuçlarını halk çok ağır yaşıyor. Samsun'da 2,5 aylıkken açlıktan ölen Kübra bebek, İzmir'de 3 gün ağzına lokma koyamadığı için ders sırasında açlıktan bayılan ilkokul öğrencisi, Osmaniye'de yoksulluk nedeniyle çocuklarını ısıtamadığı ve onlara yemek bulamadığı için bunalıma girerek canına kıyan genç anne… Pazardan atık meyve sebze toplayanlar, evine et giremeyen aileler, çocuğuna süt alamayan emekçiler ise artık sıradan olaylar haline geldi.
Ama zamlar da yetmiyor. Hükümetin gözü halkın cebinden başka bir şey görmüyor. Genel Sağlık Sigortası ile 275 lira geliri olan herkes pirim ödemek zorunda. Yeşil kartlar iptal ediliyor. Sadece parası olana sağlık hizmeti veriliyor. Parası olmayana ise ölüm reçetesi yazılıyor. 
İşte AKP Hükümeti'nin güçlenen ve büyüyen Türkiye'sinin tablosu bu.

ÇALIŞMA KOŞULLARI
AĞIRLAŞIYOR ÜCRETLER AYNI
Fabrikalarda, işyerlerinde çalışabilenlerin durumu da daha iyi değil. Açlık sınırının altında çalıştırılan işçilere insanlık dışı çalışma koşulları dayatılıyor. Ama patronlar daha fazlasını istiyor, AKP Hükümeti de harekete geçiyor. Bölgesel asgari ücret uygulamasıyla ücretleri daha aşağıya çekmeyi, kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmayı, özel istihdam büroları yoluyla kiralık işçilik dönemini getirmeyi hedefliyorlar. Böylece kuralsız çalışma kural haline gelecek, çalışma süreleri uzayacak. Bu işçilere ise daha fazla iş kazası, meslek hastalığı ve düşen ücretler olarak yansıyacak.  Bunu engellemek için sendikalaşan işçiler ise patronların hışmına uğruyor, işten atılıyor. Buna karşı direnişe geçen ise karşısında polisi jandarmayı buluyor.

PATRONLARA KREDİ VE TEŞVİK
Emekçiler işsizlik ve yoksulukla boğuşurken, patronlara ise kıyaklar yapılıyor. Bedava verilen arsalar, ham madde ve makine alınsın diye verilen faizsiz krediler, 19-29 yaş arası çalışan işçilerin SSK primlerinin devlet tarafından karşılanması, 10 yıl süreli vergi muafiyeti… Halktan toplanan bu kaynakların hepsi patronların kasasına akıtılıyor. Ama bunlar bile onlara yetmiyor olacak ki yeni teşvik yasası Meclis'te bekliyor.
Patronlar kazanırken hükümet de başındaki Başbakan da kazanıyor. Ben işçilikten geldim diyen Başbakan, artık dünyanın en zengin Başbakanları arasında. Bu nedenle ona göre Türkiye'de açlık ve yoksuluk bitti. Ama hayat böyle değil, gerçek böyle değil.

ZAMLAR GERİ ALINSIN
Biz emekçiler elektriğe, doğalgaza, suya zam istemiyoruz. Zam yapılacaksa ücretlere yapılsın. Asgari ücretten vergi alınmasın ve asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılsın. Et, süt ve temel gıda maddelerinde indirime gidilsin. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıta yapılan zamlar geri alınsın. Emekçilerden alınan vergiler düşürülsün, asıl vergi gelir ve varlıklar üzerinden alınsın.
Sağlıkta ve eğitimde getirilen katkı payları iptal edilsin. Herkese ulaşılabilir parasız, eşit sağlık ve eğitim hizmeti verilsin.  Ama bu talepler sadece istemekle gerçekleşmez. Çünkü hükümetin kulakları halka kapalı. Daha insanca yaşam koşulları ve yaşanılır bir ülke için Emek Partisi saflarında birleşelim ve mücadele edelim.  Elektrik, doğalgaz ve benzin zamlar geri alınsın Temel gıda ve tüketim mallarında indirim yapılsın Patronlardan varlık ve zenginlik vergileri alınsın.