Metropol şehirlerde zaman kaybı yaşayarak yıpranan hastaların imdadına, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yetişti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi, özellikle kanser hastalarının tedavisinde ve hastalık teşhisinde önemli bir adım daha attı. Bir süre önce hastaneye sağlanan PET-CT cihazlarıyla, hastaların metropol şehirlerde zaman kaybı yaşamalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı, aynı zamanda PET-CT sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Çabuk, büyük şehirlerdeki hastanelerle aynı hizmeti verdiklerini belirtti. PET ve CT cihazları ile birlikte hastalıkta önemli noktalara ulaştıklarını dile getiren Çabuk, şunları kaydetti:
"Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı bünyesinde kurulan PET/CT, Zonguldak ve çevresindeki il ve ilçeler için çok büyük bir hizmettir. Bu tetkik özellikle kanser hastalarında kullanılmaktadır. Kanser hastalarının tedavisinin takibinde ve teşhisinde kullanılmaktadır. Hatta lenfoma gibi hastaların tedavisi sürerken, tedavinin devamı hasta için yarar sağlayacak mı sağlamayacak mı? Bunun tespiti için de önemlidir. Bunun için hastaya lüzumsuz tedavi kullanılmayacağı için, hastanın yıpranmış olması önlenmiş olur."
Doç. Dr. Mehmet Çabuk, Zonguldak ve çevresindeki iller de, dediğim gibi bundan istifade edebilirler. Ve başka illere bu tetkik için giden hasta ve hasta yakınları, hastalığın dışındaki bu yol sorunu, zaman kaybı gibi durumların da önüne geçmiş olurlar. Büyük şehirlerdeki cihaz ile bizim cihaz arasında kıyaslama yaparsak, onların verdiği bütün hizmeti aynı kalitede burada verebilmekteyiz. Dolayısıyla buradaki hastalarımızın metropol şehirlere gitmeleri söz konusu değildir. Bu hastaların yıpranmalarına, zaman kaybına sebep olur. Biz bu tetkiki burada yaparak, bunun önüne geçmiş oluruz ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki çoğu hasta, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerini sürdürüyor.