Mühendisler Derneği'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Şube Başkanı Yusuf Arslan, gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ettiği konuşmasında şöyle konuştu:



"Bugün bu derneği kuranlar eminim sizler, bizlerle gurur duyuyorlar. Çünkü bu kadar kalabalığın, bu kadar güzel insanları, bu kadar dost yürekleri bir araya getirebilmişsek hala umut var demektir. 22-23 yıl evvel bu zamanlar birileri Kdz Ereğli’de yıldızı yeni yeni parlamaya başlayan Atatürkçü düşüncenin ışığında güzel şeyler hayal ediyorlardı. Türkiye’nin sayılı ilçelerinden ilk defa ADD hayat, can bulmaya başlamıştı. İnsanlar geleceğe endişe ile bakıyorlardı çünkü ADD'yi kuranlar gerçekten geleceği okuyorlardı ve bu niyetle önlem olsun diye bu derneğin hayat bulmasını istiyorlardı. Nihayetinde onlar haklı çıktı, onlar hiç yanılmadı. Geçtiğimiz 25 yıllık süre zarfında maalesef ki; zaman onları haklı çıkardı. Aramızdan ayrılan devrim şehitlerimiz ve Kurucu Başkanımız Muammer Aksoy olmak üzere aramızdan ayrılan ebediyete intikal edenlere hepsine Allah’tan rahmet diliyorum"

Derneğin önceki dönem yöneticileri ile katkı sağlayanlara plaket verildi, yeni üyelere rozetleri takıldı. Kahvaltıya CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Evrim Balbaloğlu, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Mehmet Taştan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ereğli Şube ve Dernek Yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.