Zaman Gazetesi'nin Kdz. Ereği bürosu açıldı. Gazetenin 26. Kuruluş yıldönümü pastası Milletvekili Ercan Candan'ın da katıldığı törende Vali  Erol Ayyıldız tarafından kesildi.

 

Açılışa Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur, Cihan Dağıtım Medya Marmara Bölge Koordinatörü Harun Erdem'in yanı sıra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Profesör Doktor Ercan Candan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Belde Belediye Başkanları, Parti Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Oda başkanları ve gazeteciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur Batı Karadeniz'in en güzel ilçesindeyiz. Bizim için Ereğli'nin çok kıymetli yönleri ve yanları var. Demir çeliği, kömürü ile anılan ilçede insan kalitesi ile birlikte kendisini hissettirdiğini de biliyoruz. 3 Kasım 1986' dan bu yana yayın hayatını sürdüren Gazetemiz bu sene 26 yaşına girdi. Buraya erken geldiğim için gazete okuyucularımızla bir araya gelem fırsatı buldum. İlk günden bu yana Gazeteye abone olanların olduğunu öğrendim. Bir gazetenin yayın hayatına başladığı günden bu yana takip edildiğini bilmesi kadar güzel bir şey olamaz. Çok kıymetli bir bilgi ve veri. Ereğli' de 12 binin üzerinde gazete okunuyor. Bu gazetelerin yüzde ellisinin üzerinde olan kısmında Zaman Gazetesi okurları yer alıyor.  Bu da bizim için büyük ve kıymetli bir değer. Zonguldak'ta da bu aynı şekilde. Türkiye' de de insan ve entellüktüel değişiminin yerel dinamiklerinin yaşandığı tarihi günleri yaşıyoruz. Önümüzde ki dğeişimi görüyoruz. Demokratikleşme insan hakları ve hukuk devleti alanında değişikliklere son yıllarda sizlerde şahit oluyorsunuz. Bu demokratik ve hukuk devleti Türkiye'nin insan haklarına saygılı Türkiye'nin en önemli kanaat önderlerinin en önemli aktörlerinin içerisinde gazeteler, medya var. İnşallah bu görevi üzerimize düşen şekilde yapıyoruzdur. Buraya gelen ve katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Zonguldak'ta, Ereğli ve diğer bölgelerde bölge olarak çıkan gazetemizin hizmetleri sürecek dedi

 

İLK GÜNDEN BUYANA ÇOK DEĞİŞTİ;AMA RUH AYNI KALDI

 

Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur'un konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Profesör Doktor Ercan Candan, Üniversite yıllarında yayın hayatına başladığını ve o günden bu yana Zaman Gazetesini takibe devam ettiğini söyledi. Candan konuşmasında Zaman Gazetesi benim üniversite zamanımızda okumaya başladığımız bir gazeteydi. Siyah beyaz yayın yapıyordu. Bizim o zamanlar ilham aldığımız bir gazeteydi. O zaman siyah beyaz çıkan bir gazete daha vardı. Ama Zaman gazetesi bizim düşüncelerimizi aydınlatan bir gazeteydi. 'İşte bu bizim gazetemiz' diyebilmiştik. O günden bugüne çok şey değişti. Ama değişmeyen tek şey içinde ki tuh tabiî ki. Ben değişmeyeceğini de umuyorum. Zaman Gazetesi Ülkeye çok şey verdi. Bu gençlere çok şey verdi. Bir çok genç gazeteden ilham aldı. Onların yetiştirdiği bizim neslimiz bizim kuşağımız yetişti dedi.

 

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise konuşmasında Öncelikle bizler kamu hizmeti yapıyoruz. Bu kamu hizmetini de devlet çatısı altında yürütüyoruz. Ama bir kamu hizmeti yapan kesim de var. Bunlar devlet çatısı altında değil, ama sorumlulukları çok büyük. Hatta yaptıkları haberlerde kul hakkını insanların hakkını korumaya çalışan medya diyebiliriz. Bu medya içerisinde doğru durmak, cidden bu toplumun hak ettiği şekilde gerçeği hakikati düzenli bir şekilde ortaya koymak  bu da çok önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektir. Zaman Gazetesi 26 yıllık tarihinde bunu yerine getirmiş. Dolayısıyla vatandaşımızın kalbinde vicdanında haklı yerini almıştır. Zaman gazetesi gerçeğe, hakikate, bu milletin özlediği şekilde ortak olma noktasında üzerine düşen görevi yapmıştır. Ve yapıyordur, yapacaktır da. Biz geçen sene de Zonguldak' ta büronuzu açmıştık. Şimdi burada da Ereğli ilçemizde bana göre Batı Karadeniz hatta Türkiye'nin incisi olan bir ilçede açılışımızı yapıyoruz. Biz neyi açacağız biraz sonra? Biz 'Zaman'ı Zaman'la anlamak adına geçeğe hakikate ve güzelliğe açılan bir kapıyı da burada açmış olacağız. Bu anlamda açılışın herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan açılış duasını gerçekleştirdi. Duanın ardından yeni büronun açılışını Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Profesör Doktor Ercan Candan, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ve Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur yaptı.

 

Açılışın ardından davetliler düzenlenen kokteylde Zaman Gazetesinin yeni bürosunu gezdi. Zaman Gazetesinin 26. Kuruluş yıldönümü Pastasını Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız keserken Daha nice 26 yıllara temennisinde bulundu.

 

Programda Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur ve Cihan Dağıtım Medya Marmara Bölge Koordinatörü Harun Erdem, protokol üyeleri ve davetlilerle sohbet etme imkânı buldu.