Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (KESK) bağlı Kültür Sanat-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Onur Arslan, hükümetin doğalgaz ve elektriğe yaptığı zamları geri almasını istedi. Kamu emekçilerinin ücretlerine ortalama yüzde 6 zam yapan iktidarın, elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam yaparak resmen dalga geçtiğini öne süren Arslan, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl AKP hükümeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeye ile kamu emekçileri tarihin en ağır mağduriyetini yaşamış, imzalanan sözleşme ile ayrıca enflasyon farkı ödenmeyeceği belirtilerek yaşanan mağduriyet ağırlaştırılmıştır. Bugüne kadar her yıl enflasyon farkı kadar ‘ek zam’ alan kamu emekçileri, hesap-kitap bilmeyen, en temel matematik bilgilerinden bile yoksun olan hükümet yandaşı konfederasyon yüzünden bir kez daha mağdur edilmiş, Memur-Sen’in 2014 yılı için enflasyon farkı talep etmemesi nedeniyle, kamu emekçileri tarihte ilk kez hak ettiği enflasyon farkı alamayacaktır. 2014 yılı Ocak ayında yapılan 125 TL’lik seyyanen zam, maaşlara ortalama yüzde 6 oranında yansımıştır. Tüketici fiyatlarında 2014 yılının ilk 8 ay enflasyonu yüzde 9,54 olarak gerçekleşmiş, 2 milyonu aşkın kamu emekçisi mağdur edilmiştir. Kamu emekçilerinin ücretlerine ortalama yüzde 6 zam yapan iktidar, elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam yaparak bizlerle resmen dalga geçmektedir. Yıllarca geniş halk kesimlerini işsizliğe, yoksulluğa mahkum eden; işçilere, kamu emekçilerine ve emeklilere ‘sefalet ücreti’ni reva görenler, son olarak 1 Ekim’den geçerli olmak üzere, elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zam ile halkın yaşam koşullarını daha da ağırlaştırmıştır. 
Hızla artan enflasyon oranı ve vergi diliminin yapılan son zamlar işçilerin, kamu emekçilerinin ve emeklilerin belini iyice bükmüş, bütün hesaplarını alt üst etmiştir. AKP’nin 12 yıllık iktidar pratiği; onun emekçilerin, halkın sorunlarını hiç önemsemediğini göstermektedir. Aksine AKP, emekçilerin yoksulluk, işsizlik, açılık, sağlık, eğitim gibi en temel sorunlarını bile sermayenin çıkarlarına göre çözmeyi esas alarak, her fırsatta yaptığı zamlarla halkın günlük yaşamını zorlaştırmayı sürdürmektedir. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar önümüzdeki günlerde tüm temel tüketim mallarının fiyatlarını arttıracak, bu durum enflasyonu çift hanelere çıkarak ülke genelinde yaşanan sefaleti ve yoksullaşmayı daha da derinleştirecektir. Taleplerimiz: Halkı yoksullaştıran politikalara son verilmeli, elektrik ve doğalgaz zammı geri alınmalıdır. Tüm kamu emekçilerine satın alım gücündeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır. Kamu emekçilerinin bütün ekonomik kayıpları karşılanmalı, ücretlerimizde yaşanan erozyonun önüne geçilmesi için 2014 yılı enflasyon farkı eksiksiz olarak ödenmelidir. Kamu emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmeli, artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilmelidir. Türkiye’nin AKP hükümeti eliyle savaşa itilmeye çalışıldığı bugünlerde geniş halk kesimlerinin en yaşamsal gereksinimlerine yapılan ve bundan sonra zincirleme olarak devam edecek zamlar geri alınmalı, siyasi iktidar ekonomi yönetimindeki başarısızlığının faturasını yoksul halka ödetmekten artık vazgeçmelidir. 
Yıllardır bizlere yoksulluğu, işsizliği ve sefaleti reva gören siyasi iktidarın son zamlarına karşı tüm işçi ve emekçileri tepki göstermeye, tepkilerimizi ortaklaştırmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)