Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediyede çalışan taşeron işçilerinin maaşlarının düşürüleceğine yönelik açıklamalara, “Biz daha öncekilerin yaptığı gibi kimseyi işten atmadık. Bizde vicdan var, adalet var.” sözleriyle karşılık verirken,  606 taşeron işçisine yüzde 10 zam, yemek ve yol ücretinde artış, memur ve işçi gibi promosyon ve mesai ücreti müjdesi verdi. Yeni maaşları ise işçi 5 ay sonra alabilecek.

 

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklama şu şekilde: Başkan Uysal yeni haftaya, Başkan Yardımcıları ve daire müdürleriyle Belediye Şantiyesi’nde taşeron işçileri ile bir araya gelerek başladı. 

31 mahalle ve 116 bin nüfusa hizmet ettiklerini hatırlatan ve coğrafi olarak bölgenin en büyük belediyesi olduklarını vurgulayan Başkan Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


Yüzde 10 zam

2018 yılının başında hükümetimizin sizlere vereceği asgari ücrete zam gelecek. Belediyemizde asgari ücret alan 606 personelimize asgari ücrete ek yüzde 10 zam da bizden. Yeni yılda yol bedeli 4 lira, yemek bedeli ise 12 lira olacak.


Fazla mesai geliyor

Belediyemizde 606 çalışana, daimi işçiler gibi mesai ücreti adı altında ücretlendirme getiriyoruz. Sizler her türlü şartta özveri ile çalışıyorsunuz ve fazla çalışıyorsunuz. Bizlerde bu fazla çalışmanızın karşılığında mesai ücreti vereceğiz.


Taşerona promosyon

Memura ve kadrolu işçiye verilen promosyon parasının aynısını taşerona da veriyoruz. Bankalardan gelecek promosynn parası tek seferde sizin maaş hesaplarınıza aktarılacak.


Adaletli olmak lazım

Bizim adaletli olmamız lazım. Buralardan aldığımızı sizlerle paylaşmamız lazım.  Benim mensubu olduğum partinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi. AK Partili olmak demek, milletten aldığını millete vermek demektir. 


Korku diye bir şey yok

Basında yer alanlara cevap vermeyeceğim. Ereğli’de siyaseti yalanla dolanla demagojiyle yapan var. Biz yaptığımız eserlerle anılmak istiyoruz. Mağdur ve korkak işçiler cümlesi beni yaraladı. Biz korkulacak bir insan mıyız? Ereğli Belediyesi’nde korku imparatorluğu kaldı mı?


Bir günde 150 işçiyi attılar

Geçen yılbaşı akşamı ‘Temizlik İşlerinden 150 kişi işten atılacakmış’ diye bir dedikodu çıkardılar. Bir tane insan çıktı mı? Biz kimseyi işten attık mı?  Biz kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Ama bunları söyleyenler 150 işçiyi aynı anda attılar. Ondan önceki belediye başkanı Murat Sesli işe aldı diye işten atıldılar. Bizde adalet var vicdan var.


116 bin insanın duasını almak

Sizlerle güçlü Ereğli’yi hep beraber inşa ediyoruz. Bize düşen bu millete hizmet etmek, gönlünü almak. Bütün gayretimiz, sizin ekmeğinizi kazanmanız ve daha iyi şartlarda çalışmanız için. Ereğli’de yaşayan 116 bin kişinin hayır duasını almak, ‘Allah razı olsun’ dedirtmek. İftira atan ve dedikodu üretenler bu bataklıkta boğulacak. Bugünü anlamak için dünü bilmek lazım. Düne bakmayanlar adaletten bahsediyorlar"