Kdz. Ereğli'de işyerlerine hırsızlık amacıyla girmek istediği iddia edilen bir kişi güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerden alkollü olduğu anlaşılan kişi, kameraların farkında olmadan kapılarını incelediği iş yerlerinin önüne idrarını yaparken yakalandı. Polis idrardan aldığı DNA örneği ile şahsın kimliğine ulaşmaya çalışıyor.
İlginç olay geçtiğimiz gece saat 00.30-01.00 saatleri arasında Bağlık Mahallesi Hakkı Cöbek Sokak Cöbekoğlu Apartmanının da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre gece 00.30 sularında binaya giren bir kişi, iş hanının ikinci katında Avukat bürosuna girmeye çalıştı. Bunda başarılı olamayan kişi, daha sonra bir alt kata gelerek bir başka avukatlık bürosunun kapısının önünde gezmeye başladı. Kısa süre çevresine bakınan kişi, koridorun köşesine giderek idrarını yaptı. Daha sonra ara koridora giren kişi kameralardan kayboldu. Alkollü olduğu iddia edilen kişinin büro duvarında yazılı olan Bu iş yeri 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol edilmektedir yazısını bile fark etmediği anlaşıldı.
Sabah saatlerinde bürosuna gelen ve kapının zorlandığını fark eden Avukatlık bürosu çalışanları olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası bulunan avukatlık bürosundan görüntüleri aldıktan sonra, kişinin idrarından da örnek aldıktan sonra olay yerinden incelemelerin tamamlanmasının sonrasında ayrıldı.
Güvenlik kameralarından kişiyi tespit edilmesine yardımcı olan Avukatlık bürosu çalışanı İsmail Aktaş (28) Sabah işe geldiğimiz de üst kattaki avukat arkadaşımızın kapısının zorlandığını söylemesi üzerine görüntüleri kontrol ettik. Gece 00.30-01.00 sularında görüntülerden alkollü olduğu anlaşılan bir kişinin kapıları kontrol ettiğini gördük. Bunun üzerine buraya gelen polislere görüntüleri verdik. Kişi görüntülerde idrarını da yaptığı için polisler idrardan da örnek aldılar dedi.
Aynı gece değişik işyerlerine de hırsızlık amacıyla girildiğinin tespit edilmesi üzerine Asayiş Büro Amirliği ekipleri bu işyerlerinde de incelemelerde bulundu. Yardım derneğine giren kişi ya da kişilerin, derneğe ait bir l laptop bilgisayar çaldıkları tespit edildi. Bir inşaat firmasına da girmek isteyen kişi ya da kişilerin kan örneği bıraktıkları ve bu kan örneğinin de incelemeye gönderildiği belirtildi.