İYİ Parti Zonguldak il Başkanı Yavuz Erkmen, açılışı yapılan teknopark ile ilgili görüşlerini ifade ederken, “Üniversite – Sanayi işbirliğini hedefleyen Zonguldak Teknoloji Geliştirme Bölgesi – Teknopark binası açılış törenini basından öğrendik ve mutlu olduk.” Dedi.

Erkmen görüşlerini şöyle ifade etti:

“Çünkü bu konu bir şehrin kalkınması için çok önemli bir husustur. Bizimde destek verdiğimiz, önemsediğimiz bir olaydır. Ancak basına yansıyan açılış konuşmalarına baktığımızda sanki bu gelişmenin 2,5 – 3 yıllık bir çabanın ürünü olduğunun ortaya konması üzüntü vericidir. Bu konuyu dile getiren konuşmacılar keşke Valilik ve Üniversite arşivine bir baksaydı. Orada yaklaşık 11 – 12 yıl önce Zonguldak Valiliği ile Üniversitenin, Zonguldak’ta Teknoloji Gelişme Bölgesi kurulması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yazılı teklif yaptıklarını, bu amaçla yer temini yapıldığını ama maalesef Bakanlıkça bu önerinin reddedildiğini göreceklerdi.

Dolayısıyla şu anda 81 adet olan ve Türkiye’de kurulan 59.cu (Zonguldak) olan bu bölge o tarihte kurulsaydı; Zonguldak ilk on içinde olacaktı. Üstelik bugün Zonguldak ekonomisine pek çok artı değer katacak, işsizlik anlamında da olumlu katkı yapacaktı.

O açıdan bugün baktığımızda zararın neresinden dönersen kardır diyoruz. Ama Zonguldak’ın kaybettiği yılları, ekonomik kayıpları nasıl geri getireceksiniz. Böylesi önemli bir konuda ilk 10 Teknoloji Bölgesi içinde olabilecek bir vizyonu ortaya koyan, akabinde Üniversite bünyesinde laboratuvarın kurulmasını sağlayarak bugünlerde bu bölgenin açılmasının kaynağını oluşturan kişilerin çabalarını yok saymak kimseye fayda getirmez. O günden bugüne Tüm emeği geçen kişi ve kurumları kutluyor, teşekkür ediyor, Zonguldak için hayırlı olmasını diliyoruz.”