Saltukova Beldesinde, Belediye ve beldede bulunan lise müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Haftası kapsamında öğrencilere “Zararlı Maddelerin Kullanımı ve Gençlerin Korunması” anlatıldı. 
Saltukova Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanı Adil Düzlü, Saltukova Lisesi Müdürü Nusret Parlak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Narkotik Büro Tubim (Türkiye Uyuşturucu Bağımlıları İzleme Merkezi) Görevlisi Hüseyin Sipahi tarafından öğrencilere “Zararlı Maddelerin Kullanımı ve Gençlerin Korunması” slayt üzerinde anlatıldı. Sipahi konuşmasında şunları söyledi:
“Kişi belirtileri yakıştırmak için tekrar madde almak zorunda kalır. Bu bir kısır döngü sürecine dönüşür. Madde kullanan kişinin maddeyi azaltma ya da kesme girişimleri genellikle başarısızlıkla sonuçlanır. Kişi madde kullanımını bırakıp daha sonra tekrar başlarsa maddenin zararları kaldığı yerden devam eder. Bağımlı olan kişi maddeyi bulabilmek için önce mevcut parasını bitirir. Parasını bitiren kişi yakınlarını kandırmaya başlar. Günü kurtarma adına hırsızlık yapar. Fuhuş yaparak kazandığı parayı maddeye harcar. Ayrıca insanlar bağımlı yapılarak madde karşılığında zorla fuhuşa zorlanırlar.” 
Yaklaşık 2 saat süren konferans sonunda Narkotik Büro Tubim Görevlisi Hüseyin Sipahi ve eşine Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü tarafından teşekkür belgesi verildi.