Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında yapılan başvurulardan Zonguldak, Bartın ve Karabük'den 2 başvuru onay aldı. Onay alanlardan biri de ZAYBİR'in, "Sağlıklı toplum için arı gibi çalışkan kadınlar" projesi oldu.

Konuya ilişkin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansın'dan yapılan açıklama şu şeklide: "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılmasının sağlanması, istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal içerme, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi ve sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) değerlendirme süreci sona ermiştir. Programa Zonguldak, Karabük ve Bartın ili için ön başvurular 6 Ocak 2021 tarihinde açılmıştır. 26 Şubat 2021 itibariyle Zonguldak ilinden 14, Karabük ilinden 10 ve Bartın ilinden de 6 olmak üzere toplamda 30 proje başvurusu alınmıştır. Alınan başvurular Ajans değerlendirme komitesince değerlendirilmiş ve il bazlı 4’er asil 1’er yedek proje teklifi içeren kısa liste oluşturulmuştur. Kısa listede yer alan proje tekliflerinin her biri için Ajans bünyesinde 4’er kişilik proje ekibi görevlendirilmiş, saha ziyaretleri ve başvuru sahibi ile yapılan istişareler neticesinde proje başvuru formları geliştirilerek 30 Nisan 2021 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı değerlendirmesine sunulmuş, 2 Ağustos 2021 tarihinde değerlendirme sonuçları ilan edilmiştir. 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Ajansımız koordinasyonunda geliştirilen Zonguldak ilinden 2, Karabük ilinden 2 ve Bartın ilinden 2 olmak üzere toplamda 6 projeye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 8.375.000 TL kaynak ayrılmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca başarılı değerlendirilerek desteklenmesi uygun görülen proje listesi aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

İl             Başvuru Sahibi Proje Adı

Zonguldak          Sağlıklı Toplum İçin Arı Gibi Çalışkan Kadınlar    Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR)

Zonguldak          Çaydeğirmeni’ndeArtizan Ekmek Üretiyoruz, Sağlıkla Kalkınıyoruz        Çaydeğirmeni Belediyesi

Karabük               Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Karabük               Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor   Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bartın    Kumlucalı Kadınlar ve Gençler İstihdama Değer Katıyor Projesi               Kumluca Belediyesi

Bartın    Güçlü Kadın Güçlü Yarın Projesi               Ulus Belediyesi

Desteklenmesi uygun görülen başvuru sahiplerine yönelik çevrimiçi Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecek olup, toplantı bilgileri ayrıca paylaşılacaktır. Proje hazırlayarak başvuruda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, sağlanacak desteklerin bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz."