Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM (Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü) Kanatlılar ve Küçük Evciller Daire Başkanı Dr. İbrahim Özcan, Arıcılık konusunda ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney'in yapımcılığını yaptığı programa katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak için Zonguldak'a geldi.

Kısa adı TÜGEM olan Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Kanatlılar ve Küçük Evciller Daire Başkanı Dr. İbrahim Özcan Zonguldak'taki ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney’in programına katıldıktan sonra Zonguldak İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi edindi.
Zonguldak’ta 15 günde bir Kanal 67 TV'de canlı olarak yayınlanan ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney’in yapımcılığını yaptığı 'Ballıbaba' isimli programa konuk olarak katılan Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Kanatlılar ve Küçük Evciller Daire Başkanı Dr. İbrahim Özcan’ın yanısıra Hatay İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ekici de programda konuk olarak yer aldı.
Arı yetiştiricileri Dr. İbrahim Özcan'a; Amerikan yavru çürüklüğü hastalığının ihbarı mecburi olması gerektiği, arıcılığın en büyük düşmanı olan varroa ilaçlarının destekleme kapsamına alınması, ülkemiz arıcılarının en büyük sıkıntısı olan ithal balın yasaklanması, gezginci arıcılarımızın sıkıntılarının acilen giderilmesi, kullanılan kovan standartlarının yeniden düzenlenmesi ve polen kapanlı kovanların desteklenmesi, bal üretiminin yanında ürün çeşitliliğinin desteklenmesi ve böylece arı sütü, polen, propolis, arı zehiri üretiminin arttırılarak arıcıların gelir seviyesinin arttırılması konularında yaşadıkları sıkıntıları ilettiler.
Dr. Özcan da yaptıkları çalışmaları, Arıcılık Kayıt Sistemini (AKS) ve arıcılığın kredilendirilmesi dahil birçok konuyu açıklayarak gelecek yılların daha iyi olacağını belirtti.
Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Kanatlılar ve Küçükevciller Daire Başkanı İbrahim Özcan, Zonguldak İl Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı eşliğinde il genelinde arıcılık yapan üreticilere yönelik olarak, bilgi alışverişinde bulunmak ve arazi incelemeleri yapmak üzere ilin çeşitli bölgelerinde ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler bölgede arıcılık yapan üreticilerin sorunlarını dinleyerek, karşılıklı bilgi alış-verişi içerisinde geçti.