Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne Bölüm Başkanı olarak atanan Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, Alaplı Belediye Dr. Nevzat Çimenoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu makamında ziyaret eden Prof. Dr. Zekai Güner, 1989'dan beri Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda görev yaptığını belirtti. Görev yaptığı süre içerisinde çok güzel işler yaptıklarını belirten Güner, “Alaplı Meslek Yüksek Okulunda görev yaptığım son 15 yılda 'Okul Müdürü' olarak görevime devam ettim. 28 Aralık 2010 tarihi itibarıyla da Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev sürem doldu. Karaelmas Üniversitesi Rektörümüz Sayın Mahmut Özer, Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kurmak üzere beni görevlendirdi. Daha doğrusu daha önce kağıt üzerinde kurulmuş bu bölümü harekete geçirmek, canlandırmak, buraya öğrenci almak maksadıyla ben buradaki görevimi tamamlamış oldum. Bu süreç içerisinde gerçekten çok güzel işler yaptık. Burada Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun da çok büyük katkıları oldu.  Belediye Başkanımız aynı zamanda aile dostumuzdur, bulunduğu görevlerde de bize çok yardımcı olmuştur. Bu vesileyle ben de kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemlerde de muhakkak ki, Alaplı Meslek Yüksekokulu'na katkıları devam edecektir. Buna yürekten inanıyorum. Ben bugün Kaymakamımız, Belediye Başkanımız,  Emniyet Müdürümüzü ziyaret ettim, yarın da ziyaretlerime devam edeceğim. Ve bir süre sonra da yeni görevime başlayacağım. İnşallah, Alaplı için her şey hayırlı olur. Oradaki görevimiz de önemli. Bölüm açmak bir sorumluluk ister. Ama bizim de artık orda olmamız gerekiyor. Ben Belediye Başkanımıza okulumuza yaptığı katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, Zekai Güner'in Alaplı açısından önemli bir kayıp olduğunu belirtti. Çimenoğlu, “Bugün Alaplı için üzücü, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi için sevindirici bir haber aldık. 15 yıldır Alaplı Meslek Yüksekokulu'nun müdürlüğünü yürüten çok değerli hocamız Prof.Dr. Zekai Güner'in Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne atamasının çıkmasına Alaplı olarak çok üzüldük. Böylesine önemli, değerli ve çalışkan bir hocamızın ilçemizdeki görevinden ayrılacak olması bizi biraz buruk hale getirdi. Eminim, Zekai Hoca'mızın yerine göreve başlayacak olan Rıfkı Hoca'mız onun eksikliğini hissettirmeyecektir. Zekai Güner, Karaelmas Üniversitesi'ne ulvi ve önemli bir görev için gidiyor. Orda Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nün Kurulu için gidiyor. Hocamızın bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyoruz. Çünkü o girdiği her işte başarılı olmuştur. Kendisinin oraya gitmesi Zonguldak Karaelmas Üniversitesi için bir şanstır. İnanıyoruz ki; Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Türkiye'nin çok önemli bir eğitim kurumu olacaktır. Şu da bir gerçek ki, bu ayrılık suni bir ayrılıktır, sınırlar üzerinde olan bir ayrılıktır, kagıt üzerinde olan bir ayrılıktır. Bizim Alaplı olarak Güner ile bağlılığımız o kadar gönülden ki, araya ne kadar mesafe girerse girsin, kendisine olan sevgi ve saygımız bitmeyecektir. Bundan sonraki görevinde kendisine başarılar diliyoruz” diye konuştu. Karşılıklı sohbet havası içerisinde geçen ziyarette, çeşitli konularda karşılıklı fikir alışverişinde de bulunuldu.