Kestaneci Mahallesi Merkez Sokakta Aldemir ailesinin oturduğu altı depo olarak kullanılan tek katlı ev henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Evde uyuyan Turhan Aldemir (65) ve dikiş diken eşi Sevim Aldemir (62) yığınlar arasında kaldı.

Gürültünün duyulması üzerine çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarılan Turhan ve Sevim Aldemir’in vücudunun çeşitli yerlerinde çizikler meydana geldi.

Baba Turhan Aldemir eşi ve oğlu ile birlikte yaşadıkları evde uyuduğu sırada eşinin kendisine, “Zelzele oluyor” sözleri ile bağırdığını belirterek, “Ne zelzelesi derken, kafamdan yastığı ayırmadım. Duvarlar ve zemin çöktü. Ben alt bölümde yığınların arasında kaldım. Arkadaşım yan taraftaki bakkala ekmek almak için gelmişti sesi duyuyor o geldi aşağıdan çekti beni. Bina eski, aniden oldu. Akrabalarımda kalacağız artık” dedi.

Konuyu muhtara bildirdiklerini ardından da Ereğli Belediyesi’nden bir ekibin gelerek inceleme yaptığını belirten baba Aldemir, “Valla ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yakınlarımızdan Reşat Aldemir’in şuan evinde kalıyoruz” sözleri ile konuştu.

Dikiş yaptığı sırada bir uğultu duyduğunu ve evin çeşitli yerlerinden kumlar döküldüğünü gördüğünü belirten Sevim Aldemir ise, “Duvarların biranda dökülmeye başladığını görünce eşim Turhan’a, ‘zelzele oluyor’ diye bağırdım. Kısa bir süre sonra ikimizde yığınların arasında kaldık. Bizi komşular çıkarttı, zaten gerisini hatırlamıyorum hala da şoktayım” sözleri ile konuştu.

Ailenin röportajı sırasında ise evin yine bir bölümünde kayma meydana geldi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)