Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker’in görevi bırakması gerektiğini söyleyen TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, genç, dinamik, koşacak, yorulmayacak heyecanlı bir yapı oluşturma çabasında olduğunu açıkladı.

 

Özcan, sahil mevkisindeki Kahverengi Kafe’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, çeşitli eleştiriler getirdi.

Yaklaşan TSO seçimine dikkat çeken Özcan, gerçekleştirilecek seçime ‘zengin kız, yiğit adam’ ismini verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, belki 9’uncu ayda, belki önümüzdeki yılın 3’üncü ayında seçim olacak. Bir yıldır, bu işle ilgili yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Genç, dinamik, koşacak, yorulmayacak, heyecanlı bir yapı oluşturmaya çalışıyorum. Bu yapının yüzde 75’ini tamamladım. Yaşar ağabeyimize artık ‘sen bizim Yaşar ağabeyimiz olarak kal’ diyoruz. Sen ağabeyliğini göster. Senin, artık dinlenme zamanın diyoruz. Başkada yorum yapmıyorum. Ben bu seçimlerin ismine ‘zengin kız, yiğit adam’ seçimi diyorum.”

 

“EREĞLİ YİNE BİLEREK ZARAR ETTİRİLDİ”

Özcan, TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in ‘kamyoncu esnafına 100 bin tonluk nakliye işi verildi’ açıklamasını eleştirdi. Kamyoncu esnafın zarar ettirildiğini iddia eden Özcan, “Kooperatife, 100 bin tonluk nakliye programı verdiler. Bu verilirken, yine Ereğli’deki insanlar kaybetti. Ereğlili kamyoncu 22 liraya yükü çekerken, 18 liraya çektirtmek zorunda kaldılar. Bu mudur başarı, iş yapmak bu mudur? Biz ‘daha çok iş yapalım, ekonomiye daha çok katkı sağlayalım’ derken Ereğli yine bilerek zarar ettirildi” ifadelerini kullandı.

 

"EREĞLİ'DEKİ LOBİLER ZORLUYOR"

Özcan, Erdemir'e ilişkin ise şunları söyledi: Bizim Ereğli’de Demir Çelik Fabrikası’ndan başka gidebilecek başka yerimiz yok. Ereğli, Erdemir ile beraber kalkındı yine Erdemir ile birlikte kalkınmak zorunda. Özelleşme zamanında, OYAK’ın başına Sayın Coşkun Ulusoy diye bir beyefendiyi getirdiler. Ereğli, hiçbir zaman bunun varlığını hissetmedi. Allaha şükürler olsun ki Coşkun Bey’i gönderdiler. Çok değerli Necati Paşamız vardı şuanda istifa etti, her konuya hakim, konuları iyi takip etti ve sonucunda bu arkadaşları buradan gönderdi. Bu yeterli değil.

 

"TALİP OLSUNLAR"

Bu ayın 29’unda, Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kandilli HEMA’da ihale yapılacak. Ereğli’deki işadamlarına, engin ağabeylerimize sesleniyoruz. Bu işe talip olsunlar, önem versinler. Bu memleketten zengin olmuş insanların, böyle bir varlığı sahip çıkmaları gerekiyor. İki yıl önce, Karadeniz Ereğli Mücadele Platformu’nu kurduk. Çok mücadele verdik ama bu mücadelemiz bitmedi devam ediyor. Bazı makamlar, önümüze takoz asla bu mücadeleden vazgeçmedik"