Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer; Dünya dilleri ailesinin en saygın ve köklü mensuplarından bir tanesi durumunda olan Türkçemizin Dil Bayramını coşkuyla kutladıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Özer'in mesajı şöyle:

Türkçe bugün 12 milyon kilometrekarelik bir alanda 220 milyon nüfusun konuştuğu, yüze yakın ülkede öğretiminin yapıldığı, kökleri tarihin en eski dönemlerine kadar uzanan, 600 bini aşkın söz varlığına sahip bir dünya dili konumundadır. Böylesine köklü bir dil ile dünyayı ve yaşamı anlıyor olmanın mutluluğunu milletçe yaşamaktayız. İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran; tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, 80. Türk Dil Bayramı'nda kıymetinin farkındalığını yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Türk diline sahip çıkan, onu özenle koruyup kullanan nesilleri yetiştiren kurumlardan bir tanesi olma yolunda Üniversitemiz bu kararlılığı taşımakta ve bunun gereklerini yerine getirme noktasında gereken çalışmaları büyük bir içtenlikle yerine getirmektedir. Gelişen ve her geçen gün değişen günümüz dünyasında diğer dillerin ve kültürlerin tesirleri altında kalmadan zengin söz varlığına, köklü geçmişine, kurallar manzumesine uygun ve saygılı bir kullanımı fazlasıyla hak eden Türk dili, dünyanın her yerinde konuşulan, yazılan ve öğretilen bir dil olma özelliğini pekiştirmektedir. Tarihimizi, şuurumuzu ve benliğimizi bünyesinde barındıran dilimizin bizlerin için anlam ve önemi her türlü takdirin üzerindedir.

Bizler bugün Türkçenin varlığı ve zenginliğiyle haklı bir gururu yaşıyoruz. Türk dilinin bu noktaya ulaşmasını sağlayan herkese büyük bir minnet duygusu taşımaktayız. Anadolu'nun ve tarihî yolculuğumuzun tüm durak noktalarının izlerini taşıyan dilimizi, en kıymetli yadigârımızı korur gibi muhafaza etmemiz gerekliğinin bilinci ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün teşvik ve katılımıyla ilk defa 26 Eylül 1932 yılında toplanan Birinci Türk Dili Kurultayı'nın 80. yılını ve Türk Dil Bayramı'nı kutluyor; Türkçenin gelişmesi, korunması ve yayılması için çalışan herkese saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.