Zonguldak, Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği'nin (ZERÇEV) başlattığı sosyal sorumluluk projeleri devam edeceği açıklandı.

ZERÇEV-ERİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır yaptığı açıklamasında, ülkede her yıl 2 milyona yakın ünite kana ihtiyaç bulunduğunu, bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabildiğini belirterek başladığı açıklamasında, “Kan, üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. 18 ve 65 yaş arası olan, sağlıklı, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan, 50 kg üzerinde kişiler kan bağışlayabilirler. Yılda üç kez kan bağışı yapılabilir” dedi.

“İhtiyacı olan kişinin belki de en yakınımız olduğunu düşünerek bu konuda has sas olmalıyız” diyen Kır, “Kan bağışı gerçekten çok önemli bir insanlık görevidir, aynı zamanda kan vermenin insan sağlığına faydalarının göz ardı edilemeyecek kadar fazla olduğu düşünülürse, hem kendi sağlığımız, hem de kan bekleyen hastaların sağlığı açısından düzenli aralıklarla kan bağışında bulunmalıyız. Zerçev - Erişgem ve bünyemizdeki Kaynakçılık Eğitim Merkezimizle birlikte sosyal sorumluluğumuzu yerine getirerek halkımıza bu konuda örnek olmak ve teşvik etmek amacıyla kan bağışı kampanyasına destek olmaya karar verdik. Başta yönetim kurulumuz, üyelerimiz ve eğitim gören 40 kaynakçı öğrencimizle bizzat kan bağışında bulunacağız. Herkesi bu sorumluluk bilinci ile 02.06.2009 Salı günü Saat: 10.00’dan itibaren Erişgem  kaynakçılık eğitim merkezimiz de  Kan Bağışı Kampanyamıza bekliyoruz.”