ZERÇEV Başkanı Cevat Kır, ZERÇEV, Kdz Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müşterek olarak geçekleştirdiği “Benimde Bir İş Fikrim Var” isimli proje yarışması ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ı ziyaret etti ve yarışmanın startını verdi.

Öncelikli hedeflerinin orta öğretim öğrencilerinin ufuklarını açmak olduğunu belirten Cevat Kır, “Dünyada fark yaratan her uygulama, bir girişimci ruhun eseridir. Mahalledeki bakkalı hiper markete dönüştüren, hiper marketi evinizdeki klavye ve monitörü arasına sıkıştıran, telefonu cebimize sokan, uçağı gemiden kaldırabilmeyi düşünen, uzaya uydular yerleştiren, bir milyar insanın aynı anda online olmasını sağlayan binlerce kitabı bir CD’ye sıkıştırabilen itici güç girişimci ruhun ta kendisidir. Çevresindekilerden farklı düşünebilen, sadece düşünmekle kalmayıp, ne pahasına olursa olsun düşündüklerini hayata geçirmeye çalışan, büyük bir arzu ile hedefe koşan nesiller yaratmak amacı ile böylesi bir proje yarışmasını düzenlemeyi düşündük. Yaratıcı zekayı geliştiren ve hayal gücünü kullanabilen öğrencileri ve öğretmenleri yeniliklere teşvik etmek bu projedeki önemli hedeflerimizden biridir” dedi.

İnandığı sonuçlara ulaşabilmek için sadece uygun ortamın oluşmasını beklemek yerine, gerektiğinde koşulları kendisi oluşturan, çevresindeki kaynakları idealleri doğrultusunda yönlendirebilen nesillerin öneminin altını çizen Kır, “Daha işe başlarken zihninde tasarladığı hedeflere ulaşmasını sağlayacak alternatifleri hazırlayabilen, yaratıcı düşünebilen öğrenci kardeşlerimizin önlerini açmak adına böylesi bir proje yarışmasının, bu fikirde olan öğrenci kardeşlerimiz için bir fırsat olduğu inancını taşımaktayım. Başarısızlıkları birebir öğrenme fırsatı olarak gören ve yeni denemeler yapmaktan çekinmeyen özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmeye ihtiyacımız var. Sahip olduğu heyecanla çevresine ışık saçan, yenilikleri arayan hiçbir zaman yaratıcılıkları konusunda insanları yargılamayan üretken beyinleri destekleyen insanlar hazırlamak için böylesi teşvik edici çalışmalara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. “Benimde Bir İş Fikrim Var” isimli proje yarışmasına tüm öğrenciler katılabilmektedir. Yarışma sonrası dereceye giren proje sahiplerine değişik hediyeler verilecek.