Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği Başkanı Cevat Kır, Kdz. Ereğli AKM'de 13 Mart 2010 günü "Girişimcilik ve Kadın, 'Sorunlar ve Fırsatlar'" konulu panel düzenleneceğini bildirdi. Ekonomide kadınların rolü ve öneminin tartışılmayacağını ifade eden ZERÇEV Başkanı Cevat Kır, AKM'de düzenlenen oturum başkanlığı yapacağı panele Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, İmge Medya Ltd Şti. Şirket Ortağı ve Yöneticisi Betül Yılmaz'ın konuşmacı olarak katılacağını bildirdi. Amacın iş arayan kadınları iş  kuran kadınlara dönüştürmek olduğunu vurgulayan Kır, şöyle dedi:
"Ekonomide kadınların rolü ve önemi tartışılmaz. Kimisi üreterek, kimisi yöneterek, kimisi de evinde erkeğinin arkasında durarak hayatı bizimle paylaşırlar. Kadınların bu desteği ve katkısı olmasaydı sahip olduğumuz güzelliklere sahip olamaz, bugünkünden daha geri bir ülke olurduk. Ama daha yapılacak çok şey, kat edilecek çok mesafe var. Nitekim istatistikler de 15 yaş üstü kadın ve erkeklerin iş gücüne katılım oranına bakıldığında, kadınların bir hayli geride olduğunu teyit etmektedir.
2006 TÜİK verilerine göre erkeklerin istihdam oranı yüzde 63, kadınların istihdam oranı ise yüzde 16.5'tur. Avrupa Birliğine baktığımızda EUROSAD verilerine göre iş gücüne katılım oranı erkekler için yüzde 71.6, kadınlar için de yüzde 57.2'dir. ZERÇEV olarak süregelen faaliyetlerimize bir yenisini ekleyerek Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ekonomik kalkınma ve sosyal refahın gelişiminde kadınların önemine, karşılaştıkları sorunlara ve potansiyel fırsatlara dikkat çekmek istedik. İnanıyoruz ki ne kadar çok kadınımızı iş arayan konumundan iş kuran ve yöneten kadın konumuna taşırsak ülkemiz için o denli güzel bir iş yapmış olacağız. Bu imkansız bir hayal değil. Ülkemizde bunu başarmış sayısız örnekler var. Panelimizde bunlardan bir kaçını ve onlara dair ilham verici başarı öykülerini bölgemiz insanıyla paylaşmak istiyoruz."