Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, İHA Muhabiri Murat Küçük’ün görevi başında saldırıya uğramasını bir basın açıklaması yayınlayarak kınadı.

Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Çiğdem Şekerci açıklamada şunları söyledi; “Dün basın emekçisi arkadaşımız İHA Muhabiri Murat Küçük şehir magandaları diye nitelendirebileceğimiz kişilerin saldırısına maruz kalmıştır. Kamu görevi yapan Murat Küçük, dün meydana gelen bir trafik kazasını görüntülemek için olay mahalline gitmiş, görevini yaparken olayla da ilgisi olmayan bazı şahıslar tarafından ciddi şekilde darp edilmiştir. Halkın doğru ve zamanında haber alabilmesi adına gece gündüz çalışan basın emekçilerine karşı son yıllarda artan bu tür darp olaylarına seyirci kalınması bizleri üzmektedir.

Bu kutsal ve onurlu mesleği, saat mefhumu gözetmeden, yüksek duyarlılık ve hassasiyetle icra eden arkadaşlarımız, bu tür küfür, şiddet ve hakaret içeren eylemlerle ilk kez karşılaşmıyor. Eğer yeterince caydırıcı cezalar uygulanmaz ve toplum tarafından basın emekçisi arkadaşlarımıza sahip çıkılmazsa maalesef son olmayacaktır.

Toplumun gazeteciye bakış açısı düzelmedikçe, cezai müeyyideler arttırılmadıkça daha çok arkadaşımızın kamerası kırılır, daha çok arkadaşımız şiddete maruz kalır, daha çok arkadaşımız tehdit edilir.

Bilgi ve belgeyi sizlere ulaştırabilmek için kendi özel hayatından fedakârlık gösteren, gece gündüz demeden çalışan, sadece işini yapan arkadaşlarımıza karşı yapılan bu tür şiddet eylemlerini şiddetle kınıyor, basın emekçilerine biraz daha saygı gösterilmesini istiyor, toplumu ve güvenlik güçlerini bu konuda daha hassas ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.”