CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklamada,  “Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız, Dünyanın önünde saygı ile eğildiği büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bazı televizyon kanalarında yapılan ahlaksızca saldırıyı Türk halkı içine sindiremez. Bu iş artık ideolojik karşıtlık olmanın da ötesinde alçakça bir iftiradır.” Denildi.

 

İlçe Başkanı Sertan Ocakçı imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

 

“Kendisine derin tarihçi diyen bu mahlûkatlar, Türkiye’nin özgürlüğüne ve istikbaline damga vurmuş Atatürk’ün manevi kızlarını, kendi ahlaksızca ve sapık emellerine alet ettiler.

 

Zihin yoksunu, onursuz, ahlaksız bir beyine sahip olan bu insanlar,  insan olma kavramından çok uzaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi ve manevi kızı ile ilgili bu iftirayı dile getirenlerin derdi sadece Atatürk'le değil onun kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ve değerlerimizledir.

 

Programda sarf edilen sözleri, düşüncenin açıklanması ya da eleştiri olarak kabul etmek mümkün değildir. Tvnet kanalında yayınlanan derin tarih programında 1951 yılında çıkarılan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna TCK’nın 125’inci maddesine göre açıkça suç işlenmiştir.

 

İstiklalimiz için verilen bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin öncüsü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Atatürk’e yönelen bu alçak iftiralardan herhangi biri bu ülkeyi yönetenlerden birine söylendiğinde harekete geçen yargı, bugün susacak mı?

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsında; devletimizin kurucusuna, ilk cumhurbaşkanımıza ve gönüllerimize koyduğumuz Atamıza karşı bu saygının gösterilmesi mecburidir. Bu ahlaksız, şeref ve haysiyet yoksunu kişiler, Atatürk’ü itibardan düşüreceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Onlar büyük bir gaflet ve ihanet içindeler. Bunu  yapanlar, Atamızı küçük düşürmeye ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, hiç kimse Atamızı Türk Milletinin gönlünden ve beyninden silemez. Bunu iyi bilsin.”