Zonguldak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ZİMDER) Başkanı Hüdaverdi Şen ve üyeleri, 4+4+4 kademeli eğitim sistemi yasasına destek verdiklerini söyledi.
ZİMDER Derneği Başkanı Hüdaverdi Şen yaptığı açıklamada, 4+4+4 kademeli eğitim sistemi yasasına destek verdiklerini ve bu yasanın herkese hayırlı olmasını belirtti. Şen, AK Parti Meclis Gurubu tarafından 20 Şubat 2012'de TBMM Başkanlığı'na verilen, 23 Şubat 2012'de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan ve nihayet dün 30 Mart 2012 itibariyle yasalaşan 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' Türkiye'nin ihtiyacı olan demokratik ve özgür eğitim sistemine doğru atılan önemli bir hamledir. Dolayısıyla eğitim basamaklarının kademeli olması, öğrencilerin kendilerini daha başarılı bulacakları farklı alanlara yönelmelerini kolaylaştırarak, onların hayata hazırlanmalarını, adaptasyonlarını ve hayatı daha iyi bir şekilde anlamlandırmalarına katkı sağlayacaktır. Buda ancak kademeli ve ara geçişleri mümkün olan bir eğitim yaklaşımıyla mümkün olabilir. Eğitime konu olan bireyin gelişimi, zihin, ruh, duygu ve beden olmak üzere dört boyutludur. Pür akademik gelişime odaklı kesintisiz eğitim, çocuğu sadece zihinsel olarak geliştirirken, ruh ve duyguların gelişimini ihmal etmektedir. Zihinsel gelişim, iyi insan, iyi vatandaş olmayı garanti etmez. Gelişmiş insan zihin, ruh, duygular ve beden olarak gelişmiş dengeli insandır.
Dolayısıyla eğitimde, bireyin tüm boyutlarıyla bütüncül gelişimi için zihinsel gelişimi destekleyecek ara eğitim uygulamaları için kesintisiz eğitim şarttır. Böylece isteyen veli çocuğunun zihinsel gelişimine katkı sağlamak üzere, eğitimin her kademesinde duygu ve ruh eğitimi verdirebilmelidir. Dün itibariyle yasalaşması camiamız tarafından sevinçle karşılanan 4+4+4 kademeli eğitim sisteminin milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz dedi.