Alaplı Ziraat Odası'nın Mart ayı meclis toplantısı, Şeref Türkoğlu başkanlığında yapıldı.
Ziraat Odası binasında düzenlenen toplantıya Oda Başkanı Şeref Türkoğlu ve meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısı ile ilgili bilgiler veren Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Odaya Tarım danışmanı olarak ziraat mühendisi aldıklarını, 2 ziraat mühendisi daha alacaklarını, bir mühendisin Giresun da eğitim gördüğünü, diğer bir ziraat mühendisin eğitimini tamamlayıp uzmanlık belgesini aldığını belirtti.
Bakanlıktan Tarım danışmanı ziraat mühendislerinin eğitim vermeleri için yetki istediklerini belirten Türkoğlu, ?İlk aldığımız mühendisimizin tarım danışmanlığı için her köyden iki çiftçi seçeceğiz. Bu iki çiftçimizin bahçesinde örnek çalışma yapılacak. Söz konusu örnek çalışmayı diğer komşu çiftçilerimiz örnek alarak çalışmalarını yapacaklar? dedi.
Tarım uzmanının hizmetinden 10 dekar meyve ve fındık bahçesi olanların faydalanacağını kaydeden Türkoğlu, ?Her tarım danışmanına 125 üretici düşecek şekilde mühendis kadrolarımızı yükselteceğiz. Dekar başı 150 kilogram fındık alan üreticilerimizin, dekar başına 300 kilogram fındık
almaları için çalışmalar yapacağız. Örtü altı içinde 3 dönüm şartı aranmaktadır. Netice olarak bu çalışmalar yapıldığında az arazisi olanlar bu örnek bahçeden faydalanacak sonra 2 mühendis daha alarak 3 Tarım uzmanı kadrosu alınacak. Bundan sonra 2 mühendis daha alarak 2010 yılında toplam 5 ziraat mühendisimiz olacak. En kısa zamanda ilçede yeni aldığımız kendi binamıza taşınacağız, Hizmetlerimizin sağlıklı yürütülmesi ve tarım uzmanı mühendislerimizin köylerimizde eğitim, seminer hizmetlerinin yapılması, köylümüzün ayağına giderek yerinde hizmet etmek için Bir adet hizmet aracı alımı kararını meclisimiz aldı. En kısa zamanda söz konusu aracımızı da alarak her akşam bir köyde eğitim çalışmalarını başlatacağız? dedi.