Gümeli Beldesi Bölüklü yaylasında yer alan Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarına 5 ayda binlerce insan ziyaret etti.

Alaplı Gümeli Beldesinde Türkiye’nin 105 tabiat anıtı olarak tescillenen 1600 metre yükseklikte yer alan yaşları 1600 ile 1000 olan porsuk ağaçlarını görmek için Türkiye’nin değişik bölgelerinden yerli turistler yaz döneminde bölgeye akın etti.

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarına yaz ayı boyunca binlerce insanın ziyaret ettiğini söyledi. Bacaklı ve Bölüklü yaylarının turizme açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Saydam, şöyle dedi;

 “1200 rakımda bölüklü yaylasında bulunan Türkiye’nin en yaşlı ağaçları arasında gösterilen çapı 2,93, gövde çevresi 9,20 ve uzunluğu 25 metre olan 1600 yaşındakinin yanı sıra çapı 2,55, gövde çevresi 8 ve uzunluğu 20 metre olan 1000 yaşındaki porsuk ağacını görmek için Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından birçok turist bölgemize akın etti. Yılda ortalama 7 bin kişi bu ağaçları görmek için Beldemizi ziyaret ediyor. Ziyaretçi sayısını arttırmak için Belediye olarak bazı çalışmalarımız olacak. Ayrıca bu bölgenin turizme açılması içinde girişimlerimiz devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en yaşlı porsuk ağaçlarını görmek için daha çok turist geleceğini umut ediyorum.”

 (Haber: Cem Sürmeneli)