Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerin teşkilat ve seçim bürolarına nezaket ziyaretlerinde bulundular.
Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş’ın siyasi partilere nezaket ziyaretleri,  Ak Parti İlçe Seçim Bürosu ile başladı. İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerin hazır bulunduğu ziyarette, seçim atmosferi ve siyasi partilerin propaganda süreciyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Ak Parti’nin ardından CHP İlçe Seçim Bürosu’nu ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerin hazır bulunduğu CHP ziyaretinde de, seçim süreciyle ilgili fikir alışverişinde bulunularak, demokratik bir olgunlukla başlayan propaganda sürecinin aynı olgunlukla devam etmesi temennisinde bulunuldu. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, TBMM’de grubu bulunan partilerle başladıkları nezaket ziyaretine MHP İlçe Seçim Bürosu ile devam etti. MHP İlçe Başkanı İsmail Altay, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerin hazır bulunduğu MHP ziyaretinde de, 12 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerle ilgili propaganda sürecinin demokratik bir yarış içinde geçmesi temennisinde bulunuldu. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş’ı Demokrat Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaretlerinde, Milletvekili Adayı Recep Üstün,  İlçe Başkanı Mehmet Mümtaz Yaman ve İlçe  yönetim kurulu Üyeleri; DSP İlçe Teşkilatı’nı  ziyaretlerinde, İlçe Başkanı Yaşar Önelge ve İlçe yönetim kurulu Üyeleri, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İlçe Teşkilatı’nı ziyaretlerinde İlçe Başkanı Cihat İçelliler ve İlçe yönetim kurulu Üyeleri, Saadet Partisi İlçe Teşkilatı’nı ziyaretlerinde İlçe Başkanı Yaşar Arıkan ve İlçe yönetim kurulu Üyeleri, Halkın Sesi Partisi İlçe Teşkilatı’nı ziyaretlerinde Milletvekili Adayı Emrullah Erdoğan,  İlçe Başkanı Adem Yorulmaz ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ağırladılar. Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun’un İlçe Seçim Bürosu’nu da ziyaret ederek, seçim ekibiyle bir süre sohbet ettiler.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Alaplı ilçesinde Genel Seçimler için propaganda sürecinin gayet demokratik bir olgunlukta ve seviyeli bir şekilde başladığını ve devam ettiğini belirterek, “Bu siyasi olgunluk ve seviyenin seçime kadar devam edeceğimden hiçbir kuşkum yok. Ben bütün siyasi partileri bu duyarlılıklarından dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorum.” Dedi.
Yaptıkları ziyaretlerin bir nevi iade-i ziyaret olarak da kabul edilebileceğini belirten Kaymakam Aydın Memük, “Sizler bizleri sık sık ziyaret ediyorsunuz.  Bu nedenle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de bu vesile ile sizin bu ziyaretlerinize karşılık verelim istedik. Alaplı bir kez daha, karşılıklı nezaket içerisinde duyarlı ve seviyeli bir seçim süreci yaşıyor. Bundan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.”  Dedi.
Kaymakam Aydın Memük, ziyaretlerde, 19 Mayıs Perşembe günü, Ulusça, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağımızı hatırlatarak, “Ulu Önder Atatürk’ün, Ülkemizin kurtuluş meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs 1919’un yıldönümünü ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak, bir kez  daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız.
Bu vesileyle de, tüm gençlerimizin ve Ulusumuzun bayramını kutluyor, tüm vatandaşlarımızı kutlamalara davet ediyorum.” Dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da ziyaretlerda yaptığı konuşmada, 12 Haziran’da demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, “Bütün siyasi partilerimize bu demokratik yarışta başarılar diliyorum.
Hepimizin ortak temennisi bu seçimlerin Ülkemiz için hayırlara vesile olmasıdır. Siyasi partilerimizin İlçe teşkilatları, demokratik bir olgunluk içinde, seviyeli bir mücadele veriyor. Adeta bir demokrasi şenliği yaşıyoruz. Siyasi parti teşkilatlarımızı, bu demokratik olgunluklarından dolayı ben de kutluyorum” dedi.