Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS gönderdiği yazılı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Harici Servisler-Yerüstü servislerinde çalışanlar ile gerekli hallerde yeraltı çalışanlarının düşük ücret, iki gün hafta tatili gibi sorunlarının çözümü için çalışmaların sürdüğünü şöyle bildirdi:

Bu çalışmalar kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri ile bir grup harici servisler-yerüstü ve gerekli hallerde yeraltı çalışanı işçiler, 24 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da ikinci tur ziyaretlerde bulundu.

Heyet, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ı, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’ı ziyaret etti.

Ziyaretlere GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS’e bağlı Karadon, Armutçuk, Kozlu, Amasra ve MTA Şube Başkanları ile şube yöneticileri, yerüstü servislerinde çalışan bir grup işçi katıldı.

İşçiler, harici servisler-yerüstü servisleri ile gerekli hallerde yeraltında çalışan işçiler olarak düşük ve aynı işi yaptığı halde farklı ücret sorunları ile iki gün hafta tatili sorunlarını bir dosya halinde TÜRK-İŞ genel Başkanı Atalay ile milletvekillerine sundular.

            Daha önceki görüşmelerdeki destek sözünü yineleyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Zonguldak Milletvekilleri Türkmen, Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Demirtaş ve Yavuzyılmaz sorunun çözümü için GMİS’in ve işçilerin yanında olduklarını belirttiler.