CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, taşkömürü ve çeliğe dayalı ekonomisi bulunan Kdz.Ereğli'de ciddi sıkıntılar yaşandığını ve ciddi teşvikler sağlanması gerektiğini söyledi. TSO Başkanı Mehmet Genç ise herkesin samimi olmasını isteyerek devletin bu anlamda ciddi destekleri bulunduğunu hatırlattı.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us, TSO Başkanı Mehmet Genç beraberinde yönetim kurulu üyeleri Ali Çetin, Muhammet Likoğlu ve Genel Sekreter Gündüz Acar ile CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın hükümetin açıkladığı teşvik paketinde kömür ve çeliğe dayalı ekonomisi olan Ereğli için bir umut ışığı görmediğini söyledi. TSO Başkanı Mehmet Genç ise herkesin kendi evinin önünü temizlemesi gerektiğini vurgu yaparak, Devletin ciddi teşvikleri var, tarımdan turizme kadar dedi.

KÖY PAZARLARI BİTME NOKTASINA GELDİ

İlçe Başkanı Kartal açıklamasında, Biz 4 yıldır görev yapıyoruz köylerimiz, beldelerimiz, şehrimizde esnaf sanatkarlarımızın, işadamlarımızın neler yaşadığını iyi biliyoruz. 3 Gündür ortak köy pazarlarına gidiyoruz, vatandaşlarımız ile esnaf ile sohbet ediyoruz inanır mısınız 5-6 yıl önce çok daha canlı olan köy pazarları artık bitme noktasına gelmiş. Esnaf artık siftah yapamadan kepenk kapatıyor, günlük ekmeklerini zor çıkartır hale gelmiş. Genel iktidarın buraya ilgisinin çok daha ciddi bir şekilde çekilmesi gerekiyor. CHP olarak biz buna inanıyoruz.

UMUT IŞIĞI YOK

Öteden beri kömür ve çeliğe dayalı bir ekonomi gelişmiş, hükümetin açıkladığı teşvik paketlerinde kömür ve çeliğin Ereğli'yi Zonguldak'ı canlandıracak bir umut ışığı yok. Esnaf Kefalet Kooperatimizi ziyaret ettik, orada da konuşuldu Düzce'de, Diyarbakır'da bizden çok daha iyi teşvikli İl'lerde firma kurup Ereğli ve Zonguldak'ta ihaleye girenler 1-0 önde başlıyor, haksız rekabete neden oluyor diye yakınma geldi. Bu bölgenin acilen çok daha ciddi teşvikler ile desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. AKP 3 dönemdir 3 milletvekili ile temsil ediliyor hatta bir dönem Köksal Toptan meclis başkanlığı yaptığında gururlanmıştık. Türkiye'nin ikinci adamı demiştik Zonguldak'a belki biraz daha farklı olur demiştik. Ereğli ve Zonguldak lobisini nasıl harekete geçireceğiz bunun arayışı içerisindeyiz dedi.

DEVLETİN KORKUNÇ DESTEĞİ VAR

Mehmet Genç'de CHP İlçe Yönetiminin yeni seçilmesinden ötürü kutlayarak, Bu iş gönüllü bir iş ve zor bir iş sözleri ile başladığı konuşmasında, Hareketin bölgesel olması için başka bölgelere bakacağız, Karabük, Düzce nasıl yapıyorsa bizde o formül ile yapmalıyız. Siyasi görüşü olmayacak bölgesel yatırım bölgesel olacak her şeyin şah damarları kabarmış olacak. Teşvik yok diyoruz madende var ormanda var olabilmesi gerekende var turizmde var. Bizim alt yapımızı tamamlamalıyız, herkes kendi evinin önünü temizleyerek sahaya çıkması lazım. Bölgesel bir şey yapacaksak. Devletin bu konuda korkunç destekleri var dedi.