Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ), Webometrics (Ranking Web of World Universities) tarafından yapılan Dünya Üniversiteleri Ocak 2012 sıralamasında bin 502'nci sırada yer aldı.
ZKÜ'den yapılan açıklamada, Üniversitemizin revizyonu yapılan web sayfası sürekli güncelleniyor. Web sayfasının revizyonunda dünya üniversitelerinin web sayfalarına göre sıralamalarını yapan webometric (http://webometrics.info/) temel alındı. Bu sıralama, 'Google Scholar' tarafından sergilenen ve o kuruma ait bilimsel yayın sayısı, atıf sayısı ve diğer akademik verilerin boyutu; 'doc', 'pdf', 'ppt' ile biten ve bilimsel formatlı dosyaların boyutu ve sayısı; üniversitenin web sayfalarına diğer internet sayfalarından verilen bağlantılar; Google, Yahoo, Livesearch gibi arama motorları tarafından taranan sayfaların sayısı dikkate alınarak yapılıyor.
Webometrics tarafından 20 bin 300 üniversite arasında yapılan değerlendirmede, Üniversitemiz Ocak 2011 tarihi itibari ile 3 bin 808'inci sırada, Temmuz 2011 itibari ile 2 bin 311'inci sırada iken, Ocak 2012 sıralamasında bir yıl içerisinde 2 bin 306 basamak yukarı çıkarak in 502'nci sırada yer aldı denildi.