Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4.sınıf öğrencileri Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında, maddi durumu yetersiz ilköğretim okulu öğrencilerine kurs vererek, SBS sınavlarına hazırladılar.

Ereğli Eğitim Fakültesinde, hepsi son sınıf öğrencisi olan Halil İbrahim İbik, Destan Hamurcu, Abdullah Pala, Habip Özen, Özgür Çakır, Öznur Öztürk ve Nuriye İlaslan'dan oluşan 7 kişilik grup Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda maddi durumu yetersiz olduğu için ek ders alamayan ve dershaneye gidemeyen öğrencilere 6 hafta boyunca kurs verdiler. Grubun sözcüsü Halil İbrahim İbik, ilköğretim öğrencilerine yönelik verdikleri kurslardan olumlu sonuç aldıklarını belirterek, proje aşamasıyla ilgili şu bilgileri verdi:  "Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak Sosyal Proje Geliştirme dersi kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda bulunan maddi durumu imkansız olan 8. sınıf öğrencilerine SBS hazırlık kursu vermek amacıyla bu proje kapsamında önce öğrencilerin eksik yönlerini tespit ettik. Onları geliştirmek için konu anlatımları ve test uygulamaları yaptık. Bunu grubumuzla periyodik olarak tekrarladık. Öğrencilere anketler uygulayıp, ders çalışma ortamlarını belirledik. Bu çalışmaları Mehmet Akif Ersoy okulunda yaptık. Çalışmalar altı hafta sürdü.Bu aşamada velilerle de görüşme yaptık."  
Üniversite öğrencileri projeyi gerçekleştirme aşamasında kendilerine kolaylık sağlayan Yrd. Doç.Dr. Barış Kaya'ya çok teşekkür ettiler.