Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) 2009-2010 eğitim-öğretim yılı, dün Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törenle açıldı.
Törene; Zonguldak Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ali Koçal ile Ali İhsan Köktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Baro Başkanı Kerem Ertem, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Vali Yardımcıları Mehmet Tevfik Emre ile Cemalettin Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Vural Evren, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, ZKÜ Marşı okundu.

AYDIN İLİK İÇİN KARANFİL
ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz'ün ardından, başta Vali Erdal Ata olmak üzere, Belediye Başkanı İsmail Eşref, öğrenciler ve akademisyenler önceki ay hayatını kaybeden ZKÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Aydın İlik'in sahnedeki fotoğrafının önüne karanfil koydu.
Daha sonra 2009-2010 yılında profesör ve doçent kadrosuna atanan akademisyenlere cübbe giydirilerek unvanları verildi.

"AYDIN'LA BİRLİKTE OKUYACAĞIM"
Rektör Bektaş Açıkgöz, açılış konuşmasında, "Sevgili dostum Aydın İlik, aylar öncesinden bugün için hazırlanmıştı. Ama ömrü bugünü görmeye yetmedi. Şimdi ben Aydın dostumun bugün için hazırladığı konuşmayı onunla birlikte okuyacağım" dedi. Bu sırada, programa katılan Aydın İlik'in eşi Demet İlik ile oğlu Efe İlik başta olmak üzere tüm salon duygusal anlar yaşadı. Ardından Rektör Bektaş Açıkgöz, açılış programının onur konuğu Fazıl Say'ı sahneye davet etmeden, onun biyografisini okudu.İlk dersi vermek üzere, açılış programına davet edilen dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a, fahri doktora unvanı verildi. Fazıl Say, törende cübbe giyip plaketini aldıktan sonra, izleyenlere yaklaşık bir saat süren unutulmaz bir konser verdi.

MADEN ŞEHİTLERİ İÇİN ÇALDI
Piyanosunun başına geçen Fazıl Say, Mozart ve Beethoven'in eşsiz eserlerini seslendirdikten sonra Aşık Veysel'in "Kara Toprak" isimli eserini Zonguldak maden ocaklarında hayatını kaybeden maden şehitleri için çaldı.
Konserin ardından Fazıl Say'a çeşitli hediyeler verildi. Bu arada salonda telgrafların okunduğu sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün telgrafını az sayıda davetlinin alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.