Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devlet Konservatuarı, "Çarşamba Konserleri Dizisi" kapsamında, ZKÜ Konferans Salonu'nda "Barok Gecesi" isimli konser etkinliği düzenledi.
Devlet Konservatuarı öğretmenlerinden Viyolist Barış Kerem Bahar ile Piyanist Aslı Demirağ'ın oluşturduğu "Galataduo" isimli grup altında verdiği konsere, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Etkinlikte J.Bach, H.Eccles, ve T.Albinoni'nin birbirinden güzel eserleri ustalıkla sergilendi.
2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yüksek lisans çalışmalarını sürdüren Barış Kerem Bahar ile 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve 2007 yılında Prag Konservatuarı'nda yüksek lisans çalışmalarını tamamlayan Aslı Demirağ, 30 Nisan 2009 tarihinde gerçekleştirdikleri ilk konserden bu yana "Galataduo" olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Grup, son bir yıl içerisinde Zonguldak dahil olmak üzere 3 farklı programla İstanbul Galata Derneği, Antalya Atatürk Kültür Merkezi, İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi, Bursa Uğur Mumcu Kültür Merkezi gibi saygın sahnelerde seyirciyle buluştular.