Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin (ZKÜ) 2009-2010 eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından kentimize gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken, öğrenci yoğunluğunun yine her yıl olduğu gibi İstanbul ve Ankara’dan olduğu görüldü. Zonguldak’ta faaliyetlerini sürdüren öğrenci yurdu temsilcileri ise, üniversite önünde açtıkları stantlarla, yurtlarına öğrenci kaydı yapabilmek için ter döktü.

Sabahın erken saatlerinde kayıtlarını yapabilmek için ZKܒnün yolunu tutan öğrenci ve veliler, Halkın Sesi’ne Zonguldak ve ZKÜ ile ilgili ilk izlenimlerini anlattı.

İstanbul’dan kayıt yaptırmak için gelen Samet Kutay Özdemirel, “İstanbul’da oturuyorum. 18 yaşındayım. ZKÜ İşletme Fakültesi’ni kazandım. Üniversiteye kayıt için annemle birlikte geldim. Bu kent, gördüğüm kadarıyla İstanbul’a göre daha az gelişmiş. Fakat buranın en büyük avantajı denizi olması… Daha önce Zonguldak’ı internetten araştırmıştım. Umuyorum ki, en kısa zamanda bu kente alışır ve güzel dostluklar edinirim” dedi.

Geçtiğimiz sene ZKÜ İşletme Fakültesi’nde öğrenimine başlayan Mehmet İyigüven ise bu sene ikiz kardeşi İsmail İyigüven’in de ZKܒyü kazandığını söyledi. Mehmet İyigüven, “Kardeşimle aynı üniversitede olmaktan dolayı mutluyum” derken, Maden Mühendisliği’ne kaydını yaptıran İsmail İyigüven, “Mersin’den geldim ve Zonguldak’a alışmaya çalışıyorum. Burası küçük ama sevimli bir il. Burada çok fazla sorun yaşayacağımı sanmıyorum” dedi.

Öğrenci velilerinin büyük bir bölümü, üniversite çevresindeki evlerin kiralarından yakındılar. Yakın gelecekte 1000 kişilik öğrenci yurdunun tamamlanacağını öğrenen veliler, bu sayede çevredeki ev kiralarının düşmesini umduklarını söylediler.

Alınan bilgiye göre, 4 bin 619 öğrenci kaydını yaptıracağı 2009-2010 öğretim yılı, 14 Eylül 2009 Pazartesi günü başlayacak. 25 Aralık 2009 tarihinde yarıyıl tatiline girilecek ve 21 Mayıs 2010 tarihinde öğrenim yılı sona erecek.