Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) 6. Tiyatro Yarışması kapsamında, ilk oyun önceki akşam ZKÜ Konferans Salonu'nda oynandı.
Aylardır yoğun bir tempoda çalışan tiyatro gruplarından Ereğli Eğitim Fakültesi Tiyatro Kulübü, "Köyde Seçim Var" isimli oyunu sergiledi.
Tiyatro yarışmasının ilk oyununa; ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Vural Evren, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Yönetmenliğini Ayhan Yavuz'un üstlendiği tiyatroda, köy kadınlarının muhtarlık seçimlerinde erkeklerle olan mücadelesi mizahi olarak ele alındı.
Rektör Açıkgöz, Tiyatro Yarışması ile ilgili Halkın Sesi'ne şu bilgileri verdi:
"DERECEYE GİRENLERE
ÖDÜL VERECEĞİZ"
"Geleneksel hale getirdiğimiz Tiyatro Yarışması, Ereğli Eğitim Fakültesi'nin oyunuyla başladı. Oyunlarımız, üniversite öğrencilerimize olduğu Zonguldak halkına da açık. Bu etkinliği düzenlememizdeki en büyük amacımız, konservatuar içerisindeki tiyatroyu şehre yaymaktır. Tiyatrolar bittikten sonra oluşturulan jüriyle 'En İyi Erkek Oyuncu', 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Yönetmen' gibi kategorilerde dereceye giren öğrencilerimize ödül vereceğiz."
"HEYECANLA BEKLİYORUZ"
ZKÜ Devlet Konservatuarı'nda öğretim üyesi eksikliğini dile getiren Bektaş Açıkgöz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Tiyatro sahnesi önümüzdeki sezon Zonguldak'ta açılacak" şeklindeki söylemi hakkında, "Bu gerçekleştiği takdirde öğrencilerimize daha çok öğretim üyesiyle daha iyi eğitim verme fırsatı yakalayacağız. Heyecanla bekliyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Dün akşam Devrek Meslek Yüksek Okulu "Gecenin Kulları" adlı oyunu sahnelerken, bugün Merkez Kampus öğrencileri "Artiz Mektebi", Perşembe günü Sağlık Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri "Dullar", Cuma günü de Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri "Töre" oyununu sahneleyecek.