Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) 6.Fakülte Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okullarıarası Tiyatro Yarışması tüm hızıyla sürüyor.
ZKÜ Konferans Salonu'nda, önceki akşam Devrek Meslek Yüksekokulu Tiyatro Kulübü'nün "Gecenin Kulları" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Sanata ve sanatçıya verdiği önemle tanınan ZKÜ Prof.Dr.Rektörü Bektaş Açıkgöz'ün yanı sıra, Rektör Yardımcıları ve öğretim üyeleri de öğrencilerin arasındaki yerini aldı.
Daha önce "Türkmen Düğünü", "Çatallı Köy", "İstanbul Efendisi", "Artist Üstü İki Köfte Babam", "Bahar Noktası", "Demokrasi, Ayna ve Aşk", "Ters Evlenme", "Aşk Bu mu, Sevda Bu mu?", "Bir Buket Aşk" ve "Atatürk'ü Düşünmek" gibi önemli oyunları sergileyen tiyatro oyuncuları, gösterdikleri performansla göz doldurdular.
Yazar Dinçer Sümer'in kaleme aldığı Gecenin Kulları'nı M.Harun Kartoğlu yönetti. Oyuncu kadrosu şu şekilde: Ahmet Eğicioğlu, Esra Tepe, Anıl Kaya, Tolga Kabakçı, Zuhal Güldalı, Bilgehan Özkaya, Damla Aydın, Özcan Burnaz, Sinan Gedik, Hülya Arık, Esengül Topçu, Umut Doğan Yiğit.
Teknik kadroda ise, Kulüp Danışmanı Öğretim Görevlisi Burhan Sevim, Reji Asistanı Emre Ermiş yer alıyor.
Yarışmada bugün, Sağlık Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri "Dullar", yarın ise Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri "Töre" oyununu sahneleyecek.