Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve Kdz. Ereğli Osmanlı Çileğini Koruma ve Yaygınlaştırma Derneği'nin  işbirliğinde "Çilek Yetiştiriciliği" konulu panel düzenlendi.

Zonguldak ve çevresinin yerel değerlerinin gelişimi amacı ile farklı projeler ve çalışmalar gerçekleştiren Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, bu kez Osmanlı Çileğinin geliştirilmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında düzenlediği "Çilek yetiştiriciliği" konulu paneli   16 Eylül 2009 günü Erdemir Kültür Merkezinde Saat 10.00'da gerçekleştirecek.  Panele Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nurgül Türemiş,  Prof. Dr. Sevgi Paydaş Kargı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mürüvvet Ilgın'ın konuşmacı olarak katılacakları bildirildi.
Çilek yetiştiriciliğine doğal ve organik yöntemler, çilek ıslah çalışmaları, gübreleme,  hastalıklardan ve zararlılardan koruma yöntemleri, Osmanlı Çileğinin geliştirilmesi gibi çeşitli açılardan ışık tutulacak olan panelin ardından çilek tarlaları da ziyaret edilerek üreticilerle görüşmeler yapılacak.