Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Halil Yıldırım Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde ZKÜ'de yapılan tanışma toplantısının ardından iadeyi ziyarette bulunan ZKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Halil Yıldırım, üniversite, kent ve basın diyalogu kurmaya özen gösterdiklerini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi. ZKÜ'yü daha hızlı ve doğru anlatma ihtiyaçları olduğunu belirten Yıldırım, Zonguldak basının üniversiteye olan sıcak ilgisinden memnun olduklarını ifade etti. Halil Yıldırım, “Yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Bundan sonra gerçek manada halkla ilişkiler bölümü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızda bize en önemli yardımı sizler yapacaksınız. Bundan sonra halkla ilişkiler olarak oluşturma çalıştığımız bir yapı var. Sizlerin üniversitede çalışırken çalışma ortamı en rahat nasıl olabilecekse öyle bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Bunda sizin fikirlerinizi, isteklerinizi yapmaya çalışıyoruz. Bize tahsis edilen alanın dekorasyon işleri tamamlanmak üzere. Üniversite olarak gazete çıkartma düşüncemizi hayata geçiriyoruz. Bu şekilde üniversitemizi hem öğrencilerimize hem de kente daha iyi anlatmaya çalışacağız. Kurum çalışanlarına yönelik eğitim seminerleri uyguluyoruz. Daha önce devam eden desteklerinizin bundan sonra da devam edeceğine inanıyoruz. İletişim Fakültesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu aşamada, gazeteciliğe meraklı öğrencilerimizi gazetelere yönlendirebiliriz” dedi.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kent ile üniversitenin daha fazla kaynaşması ve üniversitenin tanıtılması adına daha önce olduğu gibi ortak düşünce ve projelere imza atmaya hazır olduklarını söyledi. Yıldırım'ın “Yaşam yönetimi” başlıklı eğitim projesinin gazeteciler içinde uygulanmasını talep eden Öksüz, “Yeni dönemde Yıldırım'ın bu özel çabalarıyla üniversite-medya ve kent diyalogunun çok daha iyi yere geleceğine inanıyoruz. Yaşam yönetimi seminerlerinden birini de gazeteciler için vermenizi istiyoruz. Bu eğitimin hayata ve işimize bakışımıza olumlu katkı yapar. Öte yandan ZKÜ'nün gazetesinde yazarlarımızın yazılarının da değerlendirilmesi olumlu bir katkı sağlayacaktır. İletişim Fakültesi'nin hayata geçmesiyle birlikte bu yardımlaşma ve paylaşmanın daha fazla olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında gazeteciler ve Yıldırım farklı konularda sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. KGD'nin gazetecilere yönelik, “Yaşam yönetimi eğitimi” talebine Yıldırım'dan olumlu yanıt geldi. Belirlenecek bir tarihte gazetecilere yaşam ve stres yönetimi üzerine seminer verilecek.