Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Jeoloji Mühendisliği, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri kapsamında Yrd.Doç.Dr.Hasan Said Tortop yürütücülüğünde proje başvurusunda bulundu.
ZKÜ'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;
ÖĞRETMENLERE
EĞİTİM VERİLECEK
Proje kapsamında, ülkemizin her bölgesinden gelecek olan fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenlerine Ağustos ayının sonunda bir haftalık eğitim verilmesi düşünülüyor. Ardından kendi bölgelerinde jeobilim farkındalığı oluşturması düşünülen bu öğretmenler, Aralık ayında bir günlük olarak bir öğrencileriyle yaygın etki ve proje değerlendirme toplantısı için Ankara'ya gelecekler. Toplumumuzda jeobilim farkındalığının artırılmasını amaçlayan projeye Türkiye Taşkömürü İşletmeleri, Maden Mühendisleri Odası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı gibi kurumlardan destek sözü alınmıştır. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri bilimin topluma yayılmasını amaçlanmaktadır denildi.
Jeobilim alanındaki güncel konulara (deprem, jeolojik miras, temiz kömür teknolojileri, Karadeniz'de petrol aramaları gibi) bilimsel bakış açının oluşturması düşünülen proje hakkında Yrd.Doç.Dr.Hasan Said Tortop da, yaptığı açıklamada, Amerika'nın Kentucky eyaletinde kömür farkındalığının oluşturulması için yıllardır sürdürülen projeye (http://www.coaleducation.org/) bir bölümüyle benzer bir proje hazırlamaya çalıştık. Bence Zonguldak ilimiz de bu tür bir farkındalığın ülkemizde oluşturulmasında rol almalıdır'' dedi.
Proje ile ilgili olarak ileride www.zonguldakjeobilimokulu.com adlı web sitesinden detaylı bilgi verileceği belirtildi.
Proje ekibinde; Yrd.Doç. Dr. Hasan Said Tortop (Eğitim Fakültesi), Yrd.Doç.Dr.Gürkan Bacak (Jeoloji Mühendisliği), Yrd.Doç.Dr. Hülya Keskin Çıtır-oğlu (Jeoloji Mühendisliği), Araştırma Görevlisi Melih Akmaz (Jeoloji Mühendisliği), Yrd.Doç.Dr. Alaaddin Çakır (Maden Mühendisliği), Araştırma Görevlisi Özgür Yılmaz (Maden Mühendisliği), Uzman Ali Çetin Bayhan (Yapı Eğitimi), Okutman Tevfik Cem Akalın (BESYO), TTK'dan eğitmenler, TPAO'dan bir eğitmen bulunuyor.