Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ), Afrika'da açlık ve kıtlıkla mücadele eden insanlara yardım amacıyla açılan kampanyaya destek verecek.
ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, üniversitenin akademik ve idari personelini kampanyaya destek vermeye çağırdı. Açıkgöz, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Birleşmiş Milletler'in geçtiğimiz hafta kuraklığın en sert şekilde vurmuş olduğu Afrika kıtasının doğusunda yer alan Etiyopya, Somali, Eritre ve Cibuti bölgesinde resmen 'kıtlık' ilan etmiştir. Kıtada, son 60 yılın gördüğü en büyük kuraklığın ve son 30 yılın ise görülen en büyük kıtlığının yaşandığı bölgede yaklaşık 12 milyon insanın ise acil yardım beklediği belirtilmektedir. Yerleşim birimlerini bırakarak mülteci kamplarına göç etmek zorunda kalan ve dünyanın en büyük sayıda mülteci kamplarının oluşmaya başladığı ve henüz şu ana kadar dahi kamplarda yer alan yaklaşık 500 bin kişinin ise gerekli önlemler alınmadığı ve acil yardımda bulunulmadığı takdirde özellikle de başta çocuklar olmak üzere yarısından fazlasının yaşama şansının bulunmadığı bildirilmektedir. Bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı içerisinde dünyanın bir ucunda dahi olsa büyük bir insanlık dramının yaşandığı ve açlık, kuraklık ve hastalık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize üniversitemizden de bir yardım eli uzanmasını istiyoruz. 6 Ağustos 2011 tarih ve 28017 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2011/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca; açılan yardım kampanyasının ulusal koordinasyonu, bu alandaki faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yerine getirilecek olup, yardımların genelgede belirtilen hesap numaralarına yapılması gerekiyor.