Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, pedagojik formasyon sertifikası almak isteyen kişilere yönelik olarak hazırlanan çalışmada yer alan 43 üniversite arasında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi de bulunuyor.

Konu ile ilgili Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın verdiği bilgiler şöyle:

“Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenecek olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvurular 13 Ekim 2010 tarihinde başladı. Programın başvuru koşulları, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin www.karaelmas.edu.tr  ve Ereğli Eğitim Fakültesinin http://egitim.karaelmas.edu.tr adresli web sayfalarında yayımlandı. Ön başvuru işlemleri 13-20 Ekim 2010 tarihleri arasında, Ereğli Eğitim Fakültesine yapılacak. Başvurular değerlendirilerek 21 Ekim 2010 tarihinde sonuçlar ilan edilecek. Programın kesin kayıtları 22 Ekim 2010, yedeklerin ilanı 28 Ekim 2010 ve yedeklerin kayıtları 1-3 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dersler hafta sonları Ereğli Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecek.”

 Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ereğli’de akademik eğitimin her geçen gün daha yoğunlaştığını, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının 250 kişilik kontenjanı ile bu yoğunluğun daha da artacağını belirtti. Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin bu programı veren 43 üniversite arasında olduğun belirten Prof. Dr. Coşkun, “Ereğli Eğitim Fakültesi olarak daha önceki yıllarda tezsiz yüksek lisans programımızla bu eğitimi veriyorduk. YÖK’ün kararı ile bu program Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına dönüştürüldü ve programın yürütülmesi görevi Üniversitelerin Eğitim Bilimleri Bölümlerine verildi. Ayrıca Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencileri ile Devlet Konservatuarının 2. sınıf öğrencileri için de aynı akademik takvim içerisinde Pedagojik Formasyon dersleri verilecek. Bu program ileriki dönemlerde farklı fakültelerimiz için de uygulanacak.  YÖK, Üniversitemize 250 kişilik kontenjan tahsis etti. Bu çalışmayı başarı ile gerçekleştireceğimize inanıyorum. Fakültemizde açılan yeni bölüm ve programlarla ilgili olarak yakında bir bilgilendirme toplantısıyla basın mensuplarımızla bir araya gelmeyi planlıyoruz” dedi.