Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ), Elsevier SciVal Platformu tarafından verilen SciVal Bilimsel Yetkinlik ve Performans Ödülüne layık görüldü.
Ödül, son 5 yıl içinde bilimsel araştırma performansları ile Türkiye'nin küresel ölçekteki bilimsel yetkinliklerine en fazla katkıda bulunan üniversitelere verildi. ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'e Elsevier firmasının temsilcileri Pınar Çakır, Ahmed Rostom ve Ayhan Akanay Saracoğlu'ndan oluşan heyet, SciVal Bilimsel Yetkinlik ve Performans Ödülünü, takdim etti. Ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Mahmut Özer, Bilimsel araştırma ve bilginin önemine inanan bir üniversite olarak, hem Üniversitemizin hem de ülkemizin bilimsel ve teknolojik olarak gelişmesine katkıda bulunmayı öncelikli görevimiz olarak değerlendiriyoruz.
Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir. Kurumumuzun böyle anlamlı bir ödüle layık görülmesinden gurur duyuyoruz dedi.
Elsevier SciVal Platformu, akademik ve devlet kurumlarının, bilimsel araştırma stratejilerini kurma, değerlendirme ve yönetme süreçlerini destekleyen hizmetler sunuyor. Ayrıca, mevcut kaynakların optimum şekilde kullanılmasını ve yakın-uzun vadeli üretkenliklerin maksimize edilmesine yardımcı olacak yatırımların yönlendirilmesini destekliyor. Elsevier SciVal Platformu çalışmalarında, Elsevier yayınevinin güvenilir bibliyometrik öz ve atıf veri tabanı olan Scopus® verilerini kullanıyor. Bilim ve sağlık enformasyonu alanlarında dünyanın önde gelen yayınevlerinden biri olan Elsevier, 30 milyondan fazla bilim insanına, öğrenciye, tıp ve bilgi profesyoneline tüm dünyada hizmet sunuyor.