Zonguldak Uzunmehmet İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından sağlık taraması yapıldı.
Zonguldak Karaelmas Rektörlüğü tarafından yapılan uygulamada 48 öğrenciye sağlık taraması yapıldı. Taramaya, Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, Zonguldak Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Kenan Varım Numanoğlu, doktorlar ve hemşireler katıldı.
Zonguldak İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Veysel Küçükmustafa, “Tıp Fakültesi Hastanesinden gelecek olan ekip sağlık taraması yapacak. Sağlık taramasının yanında öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunacaklar. Bu rektörlük tarafından yapılan bir projedir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Ardından, Vali Yardımcısı Cemalettin Özer, ZKÜ Rektörü Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, ZKÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Kenan Varım Numanoğlu, doktorlar ve hemşireler tarafından öğrencilere hediyeler verdi.
Daha sonra bilgi veren ZKÜ Rektörü Mahmut Özer, “Bugün burada sağlık taraması yapacağız. Bundan sonrada bu tür sağlık taramalarımız devam edecek. Üniversitemizin topluma dönük olmasını istiyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerin üniversiteyi yanında hissetsin. ZKܒnün her branşını halka açmak istiyoruz. Şimdi engelli çocuklarımıza sağlık taraması yapıyoruz. Bundan sonrada çocuk esirgeme kurumu ve şehit ailelerine bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. ağız ve diş sağlığı, cerrah, psikiyatri ve halk sağlığı taramasında bulunacağız” dedi.
Öğrencilere hediye dağıtan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer öğrencilerle engelli işareti yaparak teşekkür etti. Konuşmaların ardından ZKÜ Tıp Fakültesi doktor ve hemşireleri tarafından öğrenciler sağlık taramasından geçti.