Üroonkoloji Derneği tarafından her 2 yılda bir verilen Üroonkoloji Araştırma Ödülü, 2009 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Aydın Mungan'a verildiği açıklandı. 
Üroonkoloji Araştırma Ödülünün, son iki yıl içinde Ürolojik kanserler alanında uluslararası dergilerde basılmış ve kanser alanında bir yenilik getiren özgün ve bilimsel değeri yüksek araştırmalar arasından seçilen araştırmalara verildiği bildirilirken, ZKÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:
"Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Aydın Mungan mesane kanseri tedavisinde nano-partikülleri kullanarak mesane kanserinde daha etkili bir tedavi yöntemi geliştirmesi nedeniyle bu ödüle hak kazandı. Bu konudaki çalışmalarını diğer üniversite ve fakültelerle birlikte yürüten Mungan, TÜBİTAK'dan araştırmaları için 2 defa destek aldı. Mesane Kanserinin öldürücü bir hastalık olmasına karşın Mungan'ın yürüttüğü bu çalışma pek çok kanser hastası için umut oldu."