Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV), 54 yıllık okul alanının Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) yeni açılacak fakültelerine verilmesine karşı olduğunu yineledi.
ZOTEV Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Zaman, konuyla ilgili dünkü açıklamasında şu görüşleri dile getirdi;

"MESLEK OKULUNA GÖZ DİKTİLER"
"9 Kasım 2008 tarihinde geniş kapsamlı ve katılımlı bir açıklama yapmıştık. O tarihten bu güne kadar bu konu ile ilgili basında olumlu veya olumsuz hiç bir yazı yazılmadı. Her ne hikmetse 4 Haziran 2009 tarihinde bir dergide; araştırma yapmadan, bilgi sahibi olmadan yanlış yönlendirmeli Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili talihsiz açıklama yer aldı. Endüstri Meslek Lisesi, 1945 yılından beri eğitim ve öğretimini sürdürüyor. Öğrenci sayısı geçen yıla oranla arttı, 1400'den 1800 sayısına ulaştı. 134 öğretmeni ile başta Zonguldak'ta ve uluslararası yarışmalarda birincilikler aldı, il ile bütünleşti. İlk Maden Mektebi, 1924 yılında şu andaki Fener İlköğretim Okulu binasında açıldı. TTK'yı ve Endüstri Meslek Lisesi'ni sahipsizmiş gibi göstermenin manasını anlamakta zorluk çekiyoruz. 'TTK'nın atıl olacak yeri' çok çirkin bir anlatım. Başta 'TTK var' diye bu koca şehir var oldu. Buna ihanet edilmez. İkincisi Endüstri Meslek Lisesi yerine göz dikmek niye? Hangi mantıkla şehirle bütünleşmiş, kadrosu ile yerleşmiş 70 yıla yakındır Zonguldak sanayisi için meslek öğreten okula, okulun arazilerine göz diker anlamakta güçlük çekiyoruz."

"ÜNİVERSİTEYE UYGUN YER VERİLSİN"
"Biz Vakıf yöneticileri olarak; başta bilime inanan ve destekleyen insanlarız. Burada olmamızın amacı budur. Mantık dışı girişim ve açıklamalara karşı durmak, bir yerlerin sahipsiz olmadığını bildirmekte görevimizdir. Üniversiteye sahip çıkıyor, destekliyor ve başta değerli Rektörümüzü hak ettiği için övgü ile anıyoruz. ZKÜ'nün gelişmesi Endüstri Meslek Lisesi'nin alanında değil, her yerde olduğu gibi yerleşime ve gelişmeye açık, yıkmadan yapılacak yerlerdedir. Böyle bir çalışmayı da ZOTEV olarak desteklemek görevimizdir."