Maden Mühendisliği Lisans Programı MÜDEK tarafından akredite edildi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Lisans Programı'na Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından MÜDEK Akreditasyon Sertifikası (30 Eylül 2009- 30 Eylül 2011) ve EUR-ACE Etiketi Sertifikası (30 Eylül 2009- 30 Eylül 2011) verilmiştir. Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nün bu önemli başarısıyla ilgili ZKÜ Maden Mühendisliği Bölümü Seminer Salonu'nda 5 Ekim 2009 (bugün) tarihinde saat 16.00'da basın toplantısı yapılacağı belirtildi.
ZKÜ'den yapılan yazılı açıklamada kısa adı MÜDEK olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'nin açılımı şu şekilde yapıldı:
"Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüdür.
MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC'de mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi tarafından, bu fakültelerin bünyelerindeki mühendislik lisans programlarının değerlendirilmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile anılan bağımsız bir sivil toplum platformu olarak kurulmuştur. MÜDEK, mühendislik programlarının değerlendirmesine 2003 yılında başlamış ve 2006 yılında Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi olmuştur.
Bu platform, 25 Ocak 2007 tarihinde MÜDEK kısa adını kullanmaya devam ederek Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği adında bir sivil toplum kuruluşuna dönüşerek tüzel kişilik kazanmış, 16 Kasım 2007 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretim kurumlarının mühendislik programlarında ulusal, sektörel ve program yeterlilikleri odaklı ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmış ve 21 Ocak 2009 tarihinden itibaren akredite edeceği mühendislik eğitimi programlarına EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir.
2008-2009 değerlendirme döneminde, MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) tarafından ilk kez genel değerlendirmesi yapılan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi'nin Maden Mühendisliği Lisans Programına, 30 Eylül 2009 tarihinden itibaren 30 Eylül 2011 tarihine kadar geçerli olmak üzere 2 yıl süreli Ara Ziyaret (AZ) koşullu akreditasyon verilmiştir. Bu programa ayrıca 30 Eylül 2009 tarihinden itibaren 30 Eylül 2011 tarihine kadar geçerli olmak üzere, 2 yıl süreli EUR-ACE Etiketi verilmiştir.
MÜDEK Değerlendirme ve Akreditasyon Uygulaması Esasları Madde 5.2 uyarınca, bu program için, MÜDEK değerlendirme raporunda belirtilmiş yetersizliklere odaklı olarak hazırlanmış bir Ara Raporun 31 Temmuz 2010 tarihine kadar ilgili kurum tarafından MÜDEK'e gönderilmesi beklenmektedir. Ara Raporun MÜDEK'e ulaşmasından sonra, MÜDEK değerlendirme takımının Ekim-Aralık 2010 arasında ilgili kuruma bir değerlendirme ziyareti yapması söz konusudur.

Sunulacak Ara Rapordan ve yapılacak ziyaretten edinilen bilgiler ve izlenimler ışığında, yetersizliklerin giderildiği sonucuna varılması halinde programın akreditasyon süresi bir sonraki değerlendirme tarihi olan 30 Eylül 2014 tarihine kadar uzatılabilecektir."