Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ), Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü arasında Bursa Metropolitan Alanı'nın fotogrametrik temel planlarının yapılması projesinin kontrollük ve müşavirlik hizmetleri anlaşması yaptı. 5 milyon TL bedelli 3 bin 500 kilometrekarelik alanı kapsayan proje, 4 bin 500 kilometrelik İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci projesi olma özelliğini taşıyor.
Proje yöneticisi ve ZKÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Şenol Kuşcu, ZKÜ'de düzenlediği basın toplantısında, projeyle ilgili bilgi verdi.
1996 yılında yine Bursa'da 1330 kilometrelik aynı projeyi yaptıklarını belirten Kuşcu, şunları söyledi;
"ALANINDA İKİNCİ
BÜYÜK PROJE"
"3 bin 500 kilometrekarelik alanı kapsayan Bursa Metropolitan Alanı'nın fotogrametrik temel planlarının yapılması projesinin kontrollük ve müşavirlik hizmetlerini, BUSKİ Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında yapılan sözleşme ile ZKÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü yürütüyor. Bu amaçla Bursa'da ikisi araştırma görevlisi olan üç personelin sürekli görev yaptığı bir proje bürosu oluşturuldu. Ülkemizde, konusunda, İstanbul'dan sonra ikinci en büyük uygulama olan projeyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmet alanlarının renkli sayısal hava fotoğraflarından 1/1000 ve 1/5000 ölçekli, coğrafi bilgi sistemine uyumlu vektör ve ortofoto temel planları yapılıyor. İşin yüklenicisi Mescioğlu Mühendislik Ltd.Şti'nin Bursa şantiyesinde ve Ankara iş merkezinde yürüttüğü çalışmalar, proje yöneticisi-müşavir olarak benim sorumluluğunda, ZKÜ Bursa Bürosu'nda ve bölümde oluşturulan çalışma grubu tarafından, kontrol ediliyor ve idareye proje ile ilgili müşavirlik hizmeti veriliyor.
Endüstri-üniversite birlikteliğinin, harita-kadastro sektöründeki en büyük ve başarılı örneğini oluşturan bu teknoloji yoğun proje ile bölüme uygulama deneyimi ve kaynak sağlama yanında, bölümde yürütülen tezlere ve yayın faaliyetlerine konular oluşturuyor. Öğrencilerimiz için de laboratuvarlara araç gereç ve motivasyon kaynağı oluyor. 1994-2000 yıllarında yine Bursa, Alanya ve GAP İdaresi'ne verilmiş olan benzer başarılı hizmetlerin bir sonucu olarak, tercihen ZKÜ'ye verilen işin 30 ay sürmesi bekleniyor. BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün işe ve üniversite ile işbirliğine verdiği önem ve işbirliği ile verilen hizmetin başarı ile devam ettiği öğrenildi."
“DEVLET PARA VERMİYOR"
Kuşcu, öğretim elemanı ve ödenek eksikliği çektiklerini belirterek, "Devlet bize para vermiyor. Yaptığımız projelerle ayakta duruyoruz. Uygulamaya önem veren bir bölümüz. Hocalar ikiye ayrılır, 'doğadan gelenler, seradan gelenler.' Biz doğadan geleniz. Bursa'da 1996 yılında 1330 kilometrekarelik bir alanında aynı projeyi uyguladık. Bizi yine çağırdılar. Teklif verdik, onlar da ihaleyi bize verdiler.  5 milyon TL'lik bir proje. İstanbul'da 4 bin 500 kilometrelik bir alanda bu iş yapılıyor. Alanında Türkiye'nin ikinci projesini Bursa'da biz yapıyoruz. Çalışmalarımız sırasında en büyük sorunumuz bürokrasi oldu" dedi.