İtalya'nın Val Pusteria (Alto Adige- Sud Tirol) bölgesinde düzenlenen “Alta Pusteria Uluslararası Koro Festivali”nin on dördüncüsü, 22-26 Haziran 2011 tarihleri arasında yapıldı.
“Alta Pusteria Uluslararası Koro Festivali” mekanların çeşitliliği, sayısız aktiviteleri ve zengin repertuarı ile Avrupa'nın en gösterişli ve görsel koro festivallerinden biri olmasının yanı sıra farklı kültürlerin biraya gelerek kaynaştığı büyük müzik festivallerinden biri olduğu kaydedildi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, “1998'den bugüne kadar 5 kıtadan 37 ülke, 800 koro ve 33 bin koristin katıldığı festivale bu yıl ülkemiz ve üniversitemiz adına ZKÜ Devlet Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu katıldı. Bu yılki festivalde 15 ülkeden 89 koro ve toplamda 2200 korist yer aldı. Festival, Val Pusteria'nın değişik yerlerinde yapılan 'Konserler', 'Açık Alan Konserleri' ve 'Buluşma Günleri' başlıkları altında sergilenen performansları içerdi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu ilk konserini, 24 Haziran 2011 tarihinde, San Candido, St. Michele Kilisesinde verdi. Türkiye ve Danimarka korolarının yer aldığı konser çok büyük beğeni topladı. Geleneksel çalgılarımızdan bağlama ve bendirin de yer aldığı konserde geleneksel halk çalgılarımız büyük bir ilgi gördü. Koromuz St. Michele Kilisesi'nde Hasan Ferdi Alnar'ın 'Mahur İlahi'sini de seslendirdi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu ikinci konserini 24 Haziran 2011 tarihinde Dobbiaco, Mahler Salonunda verdi. 12 koronun yer aldığı konserde Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve İtalya Koroları ile birlikte yer aldı. Yaklaşık 800 dinleyiciye seslenen koromuz çoksesli türkülerimizi başarıyla seslendirdi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu üçüncü konserini 'Koro Geceleri' adı altında 24 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirdi. Villabassa, Von Kurz Meydanında gerçekleşen konser açık alanda yapıldı ve toplam 16 koro yer aldı. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu dördüncü konserini 25 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirdi. Sesto, Casa Sesto Concert Salonunda gerçekleşen konserde 5 koro yer aldı. Devlet Konservatuvarı Korosu ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil ederek diğer katılımcı ve dinleyicilerden büyük beğeni topladı. 25 Haziran'da San Candida'da geçit töreni için bütün korolar bir araya geldi. 15 ülkeden 2200 korist Via Drava (Drava Caddesi) boyunca ülkelerinin bayrak ve flamaları ile yürüdü. Büyük bir coşku içinde yapılan geçit töreninde koromuz ay yıldızlı bayrağımızı ve üniversitemiz flamasını gururla taşıdı. Bütün korolar Piazza del Magistrato meydanında bir araya geldi. 2200 kişilik koro W.A. Mozart 'Ave Verum' - G. Verdi 'Va' Pensiero' - B. De Marzi 'Signore delle Cime' isimli eserleri seslendirdi. 26 Haziran'da 'Festival Katılım Belgesi'ni almak üzere Casa Sesto'da bütün korolar buluştu.
Ülkemiz ve üniversitemiz adına katılım belgesini koro şefi Öğretim Görevlisi Dilek Yüksel ile Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü aldılar. Bu yılki festival ile ilgili bilgiler ve koro fotoğrafları 1 yıl süresince Festival Resmi Sitesinde 'Yıllık' (Annuario) bölümünde yayımlanacaktır” denildi.