Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bosna Hersek'in Sarayova kentindeki Uluslararası Sarajevo Üniversitesi (IUS)'ni ziyaret ederek bir eğitim anlaşması imzaladı.
Eğitim anlaşmasının imzalandığı toplantıya, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, IUS Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, IUS Rektörü Prof. Dr. Hilmi Ünlü, IUS Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Senad Busatlic ve İngiliz Dil Okulu Direktörü Hilal Karic katıldı. Toplantıda çeşitli eğitim ortaklığı projeleri ele alındı. İki üniversite arasında gerçekleştirilecek ilk projede, ZKÜ öğrencilerine IUS İngilizce Dil Okulu tarafından İngilizce dil eğitiminin verilmesi amaçlanıyor. Bu projeyle ilgili olarak kendi dil seviyeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ZKÜ akademik personeline yönelik olarak da eğitim programları düzenlenebilecek.
ZKÜ ile IUS arasında imzalanan eğitim anlaşması ile ilgili olarak IUS'den yapılan açıklamada IUS olarak, böyle mükemmel bir ortaklık başlangıcıyla akademik fikirleri geliştirmekten gurur duyuyoruz denildi. Ayrıca aynı açıklamada, ZKÜ ile eğitim bağlarını daha da geliştirmeyi umuyoruz. Öğrenci hareketliliği ve akademik ortaklık, IUS'nin misyonu olarak her zaman kritik önem taşımıştır. Bu alandaki en son gelişme ise, IUS ile hızla gelişmekte olan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi arasındaki eğitim ortaklığıdır görüşlerine yer verildi.