Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ), Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 2008-2009 Öğretim Yılı Kültür Sanat Etkinlikleri Dizisi kapsamında, önceki akşam fagot ve piyano resitali verdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na armağan olarak düzenlenen etkinlikte, ünlü Macar piyanist Robert Farkas ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi, fagot sanatçısı İrem Temurcan'ın verdiği konseri; Vali Erdal Ata, ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcısı Vural Evren, Yrd. Doç. Dr. Aydın İlik, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) eski Başkanı Şükran Karahasan, öğretim üyeleri, öğrenciler, sanatseverler izledi. Ünlü piyanist Robert Farkas, konser konusunda, düzgün Türkçesiyle, şu bilgileri verdi:
"AMACIMIZ KLASİK MÜZİĞİ SEVDİRMEK"
"Zonguldak'a 10 yıla yakın bir zamandır sürekli geliyorum. 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde burada olmaktan dolayı son derece memnunuz. Bizi davet ettikleri için Sayın Rektörümüz Bektaş Açıkgöz'e teşekkür ediyorum. Türkiye'de Zonguldak'tan başka İstanbul, Van, Çanakkale ve Mersin'de konser vermiştim. Ama en çok gitmek istediğim il Hakkari. Yurtdışında ise Romanya, Slovakya, Almanya, Polonya ve İtalya'da konserlerimiz oldu. Amacımız tüm dünyaya klasik müziği tanıtmak ve sevdirmek"
Daha sonra, piyanist Robert Farkas ile fagot sanatçısı İrem Temurcan, M. Glinka, Ch. Trautsch, F. Chopin, A. Pizolla gibi ünlü sanatçıların eserlerini seslendirdiler. Farkas- Temurcan ikilisinin sunduğu müzik şöleni ilgi ve beğeniyle izlendi.