Zonguldak Folklor Derneği (ZOFOD), bir dizi ziyaret yaptı.

ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız ile kentimizin duayen öğretmenlerinden Can Polat Pamay, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim’i makamlarında ziyaret etti.

Yıldız ve Pamay, belediye başkanlarından ZOFOD’un bu yıl içerisinde yapacağı etkinlikler konusunda destek istedi.

 

SEÇKİN ÖZDEMİR ZİYARETİ

Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’i ziyaret sırasında Can Polat Pamay, “Göreve geldiğiniz anda Kilimli için yeni bir kan oldunuz. Burada iyi işler yapacağınızdan şüphemiz yok. Yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi. Başkan Özdemir, duayen öğretmene duyduğu saygıyı dile getirdi.

Mehmet Yıldız ise, ZOFOD’un çalışmaları hakkında, Başkan Özdemir’e tarihsel bilgiler verirken şunları söyledi;

“Gelenek haline getirdiğimiz Kömürkent Festivali’nde kurumlarımızla ortak çalışmak istiyoruz. Bizler halk oyunları alanındaki birikim ve deneyimlerimizi, sizlerin katkılarıyla zenginleştirip Kilimli halkına güzel bir festival izletmek istiyoruz.”

Özdemir, bu teklife sıcak baktığını, Kilimli’nin her alanda gelişmesi için bütün önerilere açık olduğunu belirtti. En büyük hayallerinden birinin Kilimli’ye “Mavi Bayrak” kazandırmak olduğunu da söyleyen Başkan Özdemir, “Bu sayede Kilimli’de deniz sporları da yapabilme fırsatına erişeceğiz” dedi.

 

MEHMET ALİM ZİYARETİ

Çatalağzı Belediyesi’ni ziyaret sırasında, Başkan Mehmet Alim, Mehmet Çelikel Lisesi’nde okurken Can Polat Pamay’ın öğrencisi olduğunu söyleyerek, duygularını dile getirdi.

Pamay ve Yıldız, Çatalağzı’nda yapılacak festivaller için, Alim’den işbirliği ve destek istedi. Başkan Alim, “Birlikte festivalimizi yürütmekten mutluluk duyarım” diyerek karşılık verdi.

Daha sonra Mehmet Alim, konukları Can Polat Pamay, Mehmet Yıldız ve basın mensuplarına Köksal Toptan Tören Alanı’nın yanına kurdukları mini golf sahasını gösterdi. Hatıra fotoğrafı çekildikten sonra ziyaret dizisi sona erdi.