Kısa adı ZOKEV olan Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Memduh Oynar Çocuk Oyunları Yarışması" sonuçlandı. Gülsüm Cengiz, Fahrettin Koyuncu, Salim Dörtcan, Haldun Açıksözlü ve Engin Çöl'den oluşan seçici kurul, 14 yazarın 23 ürünü arasından Hikmet Kurter'in "Bu Dünya Hepimize Yeter" adlı ürününü birinciliğe değer buldu. Mansiyon ödülünüyse "Mehmet K. Dostay, "Bir Arı Masalı" başlıklı ürünü ile kazandı.
Ödül töreni, Zonguldak Belediyesi'nce gerçekleştirilecek Karaelmas Kültür-Sanat Festivali  etkinlikleri kapsamında, 25 Haziran 2010 Cumartesi günü TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi lokalinde yapılacak. Aynı zamanda bir anma töreni biçiminde gerçekleşecek olan etkinliğe, ödül alan yazarların yanı sıra, Memduh Oynar'ın ailesi ile seçici kurul üyeleri de katılacak…
ZOKEV her yıl alanında ürün vermiş bir Zonguldaklı değer anısına ulusal düzeyde yarışmalar düzenliyor. 1999 yılında Ahmet Naim adına düzenlenen"öykü" yarışması ile başlayan yarışmalar dizisinin bu yıl on birincisi gerçekleştirildi. Bugüne kadar Muzaffer Tayyip Uslu anısına"şiir", Burhan Solukçu anısına "karikatür", Mehmet Seyda anısına "roman eleştirisi",  Savaş Büke anısına "gülmece öyküsü", Nazım Baysal anısına "fotoğraf",  İlhami Soysal anısına "gazetecilik araştırma - inceleme yazısı", Zihni Anadol anısına "anı - anlatı", Doğan Şadıllıoğlu anısına "şiir", Dr. Arslan Ebiri anısına "deneme" yarışmaları gerçekleştirilirken, kimi yarışmanın sonuçları armağan kitap olarak yayımlandı.
 
MEMDUH OYNAR KİMDİR?
Memduh Oynar, 1923 yılında Konya Akşehir'de doğdu. Babasının Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmesi üzerine annesi ile birlikte İstanbul'a yerleşti. Çocukluğunda ve gençliğinde değişik işlerde çalıştı. Askerlik dönüşü tiyatro ile ilgilenmeye ve ekmeğini tiyatrodan kazanmaya başladı. Çeşitli tiyatro toplulukları ile ülkenin dört bir yanını dolaşıp temsiller verdi. 1933 yılında Zevk Sineması'nın açılışı nedeniyle ilk kez Zonguldak'a geldi. 1947 yılında Süheyla Bedriye Topluluğu ile ikinci kez geldiğinde EKİ Genel Müdürü İhsan Soyak tarafından tiyatro grubu kurmakla görevlendirildi. Kısa sürede EKİ Tiyatro Topluluğu'nu kurarak Zonguldak'ta ilk kez kadrolu bir tiyatro grubu oluşturuldu. Arkadaşları ile birlikte yalnızca merkezde değil, tüm üretim bölgelerinde temsiller sundu. 1949 yılında, birlikte tiyatro yaptığı bir arkadaşının kızı olan İhsan Hanım ile evlendi. Evliliklerinin ilk döneminde karı koca birlikte birçok oyun sahnelediler. Oyunlarında komedi kadar dramlara da yer vermesine karşın, canlandırdığı İbiş karakteri nedeniyle kentte bu adla anılmaya başladı. EKİ tiyatrosunda görev yaptığı dönemde, EKİ yemekhaneleri tabldot şefliği, plaj işletmeciliği, Karasu dinleme kampı idareciliği görevlerini de üstlendi. Kurumdan emekli olduktan sonra da tiyatrodan kopmadı ve Halkevi'nde tiyatro rejisörlüğü ve oyunculuğu yaptı. Bu dönemde okullarca hazırlanan temsillerin seçimi, yönetimi, il dışından gelen tiyatro topluluklarının müzik ve tiyatro turnelerine yardımcı olma gibi etkinliklerde bulundu. 1966 yılında jübilesini yaptıktan sonra Halkevi lokal amirliği görevini yürüttü. Bu görevini Zonguldak'tan ayrılıp, Alaplı'ya yerleştiği 1976 yılına kadar sürdürdü. 5 Haziran 1983'te dolaşım ve solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi ve memleketi kabul ettiği Zonguldak'ta toprağa verildi.